Košarica 0
Nestala

Nestala

Besplatno pročitaj poglavlje
Knjiga je jednostavno sjajna: zastrašujuća, puna mračnoga humora i na trenutke potresna. Čim sam je pročitala, htjela sam početi iznova.

Možda će vas zanimati

Jednoga vrućega dana u Sjevernoj Carthage uz Mississippi Nick i Amy spremaju se proslaviti petogodišnjicu braka. U planu je večera, a Amy je kao i svake godine priredila igru traženja. No proslave nema, jer Amy je nestala. Nick i Amy završili su u provinciji nakon što su se u New Yorku njihove karijere u izdavaštvu našle pred zidom. Amy je oduvijek bila savršena djevojka, beskrajno inteligentna i lijepa, uzor svojim ro­diteljima piscima za seriju romana, a Nick je bio istinsko oličenje američkog sna, čovjek koji je došao iz provincije i uspio. Amyin dnevnik otkriva naličje njihova naizgled savršenog braka. Potraga za nestalom postaje nacionalna vijest broj jedan, a Nick, jedini pravi osumnjičenik, više nije onaj zlatni dečko provincijskoga gradića, već netko sasvim drugi. Ali ni Amy nije onakva kakvom se čini… Što je istina, a što laž i što se krije iza savršene bračne fasade, propituje najuzbudljiviji roman proteklog desetljeća Nestala.
Šifra artikla 4010-02874
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Gillian Flynn
Broj stranica 448
Uvez Meki
Izdavač Fraktura
Biblioteka Publika
Godina izdanja 2013.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Nestala

Autor: Lea (8.5.2014.)
Čim sam pročitala prvu knjigu Gillian Flynn izdanu u Hrvatskoj (Oštri predmeti) postala sam njezin veliki fan. Upravo na stranici Čitaj knjigu naišla sam na sjajne preporuke za Nestalu te se kao veliki ljubitelj psiholoških trilera bacila na nabavljanje i čitanje ove knjige.

Nestala je opravdano provela mjesece na vrhovima top lista.
Sve započinje na petu godišnjicu braka Nicka i Amy – trebaju izaći na večeru, Amy je pripremila već tradicionalnu igru traženja i ostavila tragove kako bi ih Nick mogao pronaći... No, Amy nije kod kuće. Nema je nigdje. Ona je... nestala...
Naravno, nestanak biva prijavljen te Amy, predivnu i inteligentnu američku zlatnu djevojku ubrzo traži cijela nacija. Tko je oteo Amy, što joj se dogodilo, je li uopće živa!?

Priča je pričana iz dvije perspektive – njegove i njene, a knjiga ima dva dijela. U prvome dijelu, Amyna priča je ispričana kroz njene dnevničke zapise, dok se u drugom polako nazire što joj se dogodilo. Također, u prvoj polovici je opisan njihov brak, događaji iz prošlosti i djetinjstva, te svi događaji između toga, dok drugi dio donosi nevjerojatne zaplete i događaje koji će vas uvijek iznova iznenaditi.
Kroz Nickovu smo priču stalno u toku s događajima oko njenog nestanka i potrage, a on uskoro postaje glavni sumljivac.
Što se krilo iza savršene bračne fasade? Je li se Nick odlučio riješiti žene? Što je istina, a što laž?
To su pitanja koja ćete si neprestance postavljati i stalno dolaziti do različitih zaključaka, sve dokle vas priča ne natjera da imate dvojaka mišljenja o svemu – nije Gillian Flynn bez veze prozvana majstoricom trilera!
Karakterizacija likova je izvrsna, posebice je bila zahtjevna zbog psiholoških igrica koje Gillian igra s čitateljem, ali i likovi knjige među sobom.

Što reći nego toplo preporučiti ovu knjigu svim ljubiteljima trilera i napetog štiva? Gillian Flynn vrhunski gradi napetost i neizvjesnost, vješto manipulira likovima i događajima (i naravno, vama) i jednostavno ne dopušta čitatelju da knjigu ispusti iz ruku.
Iako je knjiga Oštri predmeti u meni izazvala ogromno oduševljenje, nakon Nestale znam da kupujem sve knjige Gillian Flynn kada izađu a da prethodno ne trebam ni pročitati kratki sadržaj na koricama, jer sam spomen njenog imena je sinonim za vrhunsko napeto štivo. Nadam se da će napisat još mnogo knjiga, a naši izdavači iste prevesti.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se