Košarica 0
Nesalomljivi

Nesalomljivi

Ispripovijedana bogato i slikovito, ova biografija govori o nezaboravnom putovanju jednog čovjeka u krajnost. Nesalomljivi je svjedočanstvo o otpornosti ljudskog uma, tijela i duha.
Priča iz Drugog svjetskog rata o preživljavanju, izdržljivosti i iskupljenju Jednog svibanjskog podneva 1943. godine američki bombarder srušio se u Pacifik i nestao ostavivši za sobom samo krhotine i mrlje ulja, goriva i krvi. Potom se na površini oceana pojavilo jedno lice. Bio je to mladi poručnik, strijelac bombardera, koji je doplivao do čamca za spašavanje i prebacio se u njega. Tako je počela jedna od najneobičnijih odiseja Drugog svjetskog rata. Poručnik se zvao Louis Zamperini. Kao dječak bio je lukav, nepopravljiv prijestupnik, provaljivao je u kuće, tukao se i bježao od roditelja. Kao mladić preusmjerio je svoj prkos u trčanje i otkrio da ima izniman dar koji ga je odveo na Olimpijske igre u Berlin 1936. godine i na prag rušenja granice snova. Ali kad je izbio rat, atletičar je postao zrakoplovac..
Šifra artikla 4010-00076
Književni žanr Politika/Povijest
Autor Laura Hillenbrand
Broj stranica 438
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga
Godina izdanja 2013.

Komentari korisnika

Fantastično

Autor: Dubravko (19.1.2015.)
Knjiga koja me je od početka do kraja držala bez predaha. Nezamisliva snaga ljudskog tijela i duha, ustrajnost, propast, ponovno rađanje i oprost. Istinita životna priča koju je gotovo nemoguće zamisliti, a kamoli preživjeti. Uvijek postoji razlog zbog kojega se isplati izdržati!
Na kraju preporuka, pročitajte prije nego pogledate film.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se