Košarica 0
Neprežaljena Molly Marx

Neprežaljena Molly Marx

Besplatno pročitaj poglavlje
Neprežaljena Molly Marx dijelom je krimić, dijelom ljubavna priča, a kao cjelina roman koji će vas potaknuti da zavirite u najdublje kutove svoje duše. Činjenica da je Molly pritom neodoljivo duhovita pomoći će da vam, usprkos mračnoj temi, do zadnje stranice osmijeh ne siđe s usana.

Možda će vas zanimati

Molly Marx imala je trideset dvije godine kad je smrtno stradala pod sumnjivim okolnostima. To međutim nije nimalo umanjilo njezin joie de vivre. Pitate se kako? Pa upravo je otkrila da je stigla u “ono poslije” i da od tamo zapravo može promatrati one koje je ostavila: Annabel, preslatku četverogodišnju kćer, svoju sestru blizanku Lucy, Kitty, jedinstvenu svekrvu i naravno supruga Barryja, plastičnog kirurga koji prema mnogim svojim pacijenticama razvija odnos koji je puno dublji od profesionalnog. I da, svog ljubavnika.

I dok ih Molly promatra, njezini najbliži pokušavaju otkriti je li njezina smrt bila nesreća, samoubojstvo ili pak ubojstvo. Posljednji put viđena je živa kad se uputila na vožnju biciklom u Riverside Park, a tijelo su pronašli na obali rijeke Hudson. Pitanja je mnogo: je li se otišla susresti s nekim? Je li sama okončala život zbog nekih, samo njoj znanih razloga? Ili je jednostavno izgubila nadzor nad biciklom? I dok policija ispitujući ljude koje su je poznavali pokušava doći do odgovora, i sama Molly se vraća u prošlost i razmišlja o tome kako je došlo do nesretnog kraja: o svom pomalo kompliciranom braku, o uspješnoj karijeri urednice u
časopisu i o neodoljivom kolegi koji ju je privukao.
Šifra artikla 4010-09835
Književni žanr Chick-lit
Autor Sally Koslow
Broj stranica 364
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka Anima
Godina izdanja 2014.
Izdanje prvo

Komentari korisnika

Chick-lit protkan misterijem

Autor: Lea (14.3.2015.)
Molly Marks je mrtva.

No ovdje tek počinje njena avantura. Zapela u Trajanju te promatra ljude s kojima je bila povezana tijekom života: malenu kćerku, uspješnog ali nestašnog supruga, sestru blizanku, neugodnu svekrvu i – neodoljivog ljubavnika. Svi se oni na različite načine nose s gubitkom i prihvaćaju neminovne promjene koje su im poremetile živote a ona ne može učiniti baš ništa.

Također, pokušavaju saznati kako je Molly umrla – njeno je tijelo nađeno kraj rijeke te ne znaju je li bila ubijena, počinila samoubojstvo ili jedostavno stradala nesretnim slučajem. Ni ona sama se ne sjeća tog detalja. Knjiga je dijelom pisana u sadašnjosti gdje Molly promatra traganje za odgovorima, a dijelom se prisjeća prošlosti te nam prepričava sve događaje koji su doveli do njenog nesretnog braka, pronalaska ljubavnika i neslaganja sa sestrom. Također, dobivamo sjajan uvid u više perspektiva što dodatno produbljuje karakterizaciju i čini priču realnom – koliko god neobično zvučalo s obzirom na činjenicu da nam je priča sam duh.

Unatoč tome u njoj nema ničeg tužnog i depresivnog – Molly nas vodi kroz životne situacije, teške i lake, uz dosta optimizma i nade. Možda nakon čitanja opisa očekujete dramu ili pak krimić, ali ovo je chick-lit u punom sjaju. Izuzetan naglasak treba staviti na vještinu kojom je radnja napisana pa nevjerojatan splet događaja dovodi do smrti predivne Molly Divine Marx.

Ovu knjigu možemo shvatiti na više načina. U jednu ruku slavi život, pripovijeda o prihvaćanju sebe, o prihvaćanju odgovornosti, dok s druge strane ukazuje na to koliko su neki događaji i ljudi bitni te ih treba cijeniti (dok još možemo). U šarmantni glavni lik, samu Molly, lako ćete se zaljubiti. Prikazana je realno, kao simpatična osoba koja griješi i nije savršena ali je dobra u duši, pa lako prirasta srcu. Toliko da ćete poželjeti da je još uvijek živa – da vam je prijateljica koja živi u susjedstvu jer njen lik se savršeno uklapa u tu viziju. Dame, navalite na ovaj potpuno drugačiji chick-lit protkan misterijem, ne ćete ostati razočarane!

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se