Košarica 0
Najljepše hrvatske priče - Regoč i Kosjenka

Još pregleda

  • Najljepše hrvatske priče - Regoč i Kosjenka

Najljepše hrvatske priče - Regoč i Kosjenka

Bajke Ivane Brlić-Mažuranić, jedne od najboljih dječjih književnica, osvojile su mnoga srca. Kako bi i današnja djeca upoznala avanture glavnih likova, predstavljamo vam kolekciju “Najljepše hrvatske bajke” ove izvanredne autorice.

Možda će vas zanimati

Poznata  hrv. bajka  „Regoč i Kosjenka“  pokazuje  što sve može uzrokovati nesloga  a s druge strane uči o velikim vrijednostima kao što je prijateljstvo, bajka  u kojoj se isprepliću životi stvarnih likova poput seljaka i čobana te nestvarnih likova kao što su vila Kosjenka, div Regoč i mnoge životinje. Jedan dio priče je smješten u izmišljeni grad Legen, a drugi dio u dolinu između dva sela, mjesto na koje možete naići u pravom životu.

Glavna ideja bajke je veliko prijateljstvo koje ne poznaje granice. Pokazuje se da unatoč velikim razlikama, baš kao što su one između Regoča i Kosjenke može doći do velikog prijateljstva. Upravo su se ova dva lika brinula jedno za drugo i pomagala su koliko je to god bilo potrebno.

U bajci se cijelo vrijeme suprostavljaju dvije velike sile: s jedne strane je ljubav kao jedna od najvećih vrijednosti i koja predstavlja dobro, a s druge strane je mržnja kao sve ono loše.

Šifra artikla 4010-10235
Književni žanr Slikovnice
Autor Ivana Brlić - Mažuranić
Broj stranica 32
Uvez Meki
Izdavač Novi mediji d.o.o.
Godina izdanja 2015.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se