Košarica 0
Nacistička književnost u Americi

Nacistička književnost u Americi

Mimo dva magnum-opusa, Nacistička književnost u Americi (1996) općenito se drži najuspjelijim djelom Roberta Bolaña. To je svojevrsna enciklopedija desničarskih pisaca: tvore ju kratki životopisi izmišljenih književnika, poklonika i gorljivih pristaša krajnje desnice, većinom iz Latinske Amerike, šačica njih iz Sjedinjenih Država, koji su prikazani kao šarolik niz zabludjelih mediokriteta, snobova, prevrtljivaca, narcisa i zločinaca.

Možda će vas zanimati

Vragolasta enciklopedija izmišljenih fašističkih pisaca i tvoraca književnog ukusa. Poput duhovita, zajedljiva Borgesova sina, Bolaño je pomno satkao gustu mrežu zadrtih desničarskih knjigoljubaca i opskrbnika književnošću za koje je Hitler bio ljepota, istina i velika izgubljena nada.
Stacey D’Erasmo, The New York Times
Naci književnost u Americi prije svega je obijesna šala, čin genija koji trati vrijeme na parodijske napade na omraženu vrstu pisca. Vodeća snaga sažetka za sažetkom polako dobiva učinak koji nadilazi satiru; knjiga počinje ukazivati na ispraznost ljudskih nastojanja i lakoću s kojom se nečije životno djelo duhovitom primjedbom može baciti u zaborav.
John Brenkman, The Village Voice
Šifra artikla 4010-11304
Književni žanr Povijesni roman
Autor Roberto Bolaño
Broj stranica 248
Uvez Meki
Izdavač Vuković & Runjić
Godina izdanja 2015.
Jezik izvornika Španjolski
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se