Košarica 0
Možda nebo zna

Još pregleda

  • Možda nebo zna

Možda nebo zna

Besplatno pročitaj poglavlje
Donosimo vam naslov Guillaumea Mussoa, jedanog od najprodavanijih suvremenih francuskih pisaca, čiji romani su prevedeni na 36 jezika i prodani u više od 19 milijuna primjeraka. Čudesna alkemija: napetosti i osjećaja; knjiga koju ne možete ispustiti iz ruku.

Može li ljubav prevariti sudbinu? Ni po čemu se nije moglo pretpostaviti da će se Juliette i Sam sresti. Još manje da će se zaljubiti. Njihov je susret bio iznenadan i magičan. Jednog zimskog vikenda u New Yorku, doživjeli su ljubav na prvi pogled i strasno se bacili jedno drugome u naručje. No oboje su lagali. Sam se pravio da je oženjen, Juliette da je odvjetnica. Juliette se mora vratiti u Pariz i Sam ju je došao ispratiti u zračnu luku. To je odlučujući trenutak kad se njihova sudbina može promijeniti, no ni Sam ni Juliette se ne usuđuju izgovoriti odlučujuće riječi. Pola sata kasnije, stiže vijest kao grom iz vedra neba: zrakoplov u kojem je bila Juliette eksplodirao je u zraku. Sam je očajan. Ali ne zna da je njihova priča još daleko od toga da bude dovršena... 

Šifra artikla 4010-05875
Književni žanr Ljubavni roman
Autor Guillame Musso
Broj stranica 478
Uvez Meki
Izdavač Fokus komunikacije
Godina izdanja 2014.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Preporučam muškarcima jednako kao i ženama!

Autor: Lea (8.8.2014.)
Iako reklamiran prvenstveno kao ljubavni , “Možda nebo zna” roman je protkan elementima mistike, fantastike i trilera, što čini ovu priču neodoljivom i napetom pa je ne ćete lako ispustiti iz ruku.

Svatko od nas pita se postoje li stvari kao ljubav na prvi pogled, sudbina, karma, život poslije smrti. Upravo to je tematika kojom se Musso bavi u ovoj fascinantnoj priči.

Juliette i Sam slučajno se sretnu i posve neočekivano zaljube na prvi pogled. Nakon zajedničke noći pune strasti pomislili biste kako ih čeka blistava zajednička budućnost. To bi možda i bilo tako jednostavno da Juliette nije lagala da je uspješna odvjetnica, a Sam, ne mogavši skinuti prsten preminule žene, da je oženjen. Ubrzo se Juliette mora vratiti u Pariz pa je Sam dolazi ispratiti u zračnu luku. Juliette želi ostati ali se ne usudi ništa reći imavši na umu ono što misli da zna o Samovom životu, a isto se odvija i u njegovoj glavi. Ubrzo nakon što su se oprostili, Sam dobiva vijest da je Juliettin zrakoplov eksplodirao u zraku. Potpuno shrvan, ni ne sluti da je njihova priča tek započela.

Prvenstveno priča o ljubavi, “Možda nebo zna” bavi se pitanjem što ima poslije ovozemaljskog života te jesu li neke naše odluke sudbonosne, kako god male se u tom trenu činile i koliko god mi mislili da imamo vremena učiniti nešto drugačije i izmijeniti smjer kojim nam je život krenuo. Leži li ta moć isključivo u nama ili ipak postoji nešto kao sudbina ili kako to volimo reći – ništa se ne događa slučajno? U knjizi se jasno vide autorova razmišljanja o tim temama, pošto je i sam doživio iskustvo blisko smrti te mu to od tada daje inspiraciju u mnogim djelima koja je napisao.

Moram priznati da je ovo prva njegova knjiga koju sam pročitala (ali definitivno ne i zadnja) jer osim predivnog stila pisanja, odličnih misli koje vješto prenosi na papir i upliće u priču , Musso voli kombinirati žanrove pa se tako uz romansu odvija i rješavanje zločina – sat otkucava a ishod priče uvelike ovisi o tome hoće li glavni lik na vrijeme otkriti neke poveznice sa zločinima iz prošlosti ili neće. Također, dobivate odgovore na mnoga duhovna pitanja koja su odlično iskombinirana u dirljivoj priči, pa tako i na ono najbitnije s naslovnice ove knjige: može li ljubav pobijediti sudbinu? Odgovor vam neću dati ja jer nikome ne želim “pokvariti” čitanje, a ako već niste, otkrijte odličnog Mussoa uz ovu knjigu punu iznenađenja i saznajte sami.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se