Košarica 0
Moja neprijateljica Ana

Moja neprijateljica Ana

Dirljiva i potresna priča o poremećajima u prehrani i patnjama koje ti poremećaji prouzročuju te o opasnostima predodžbi idealne ljepote koju nameću mediji.
Jasminka Tihi-Stepanić temeljito je istražila temu i obradila je tako da bude bliska onima kojima se obraća – tinejdžerima koji žive u svijetu u kojemu odrasli za njih imaju sve manje vremena.
Četrnaestogodišnja Ela sanja o tome da postane top-model pa kad joj na bazenu toga ljeta priđe Ivona iz modne agencije, Eli se učini da će joj se ostvariti san. No prije toga mora smršavjeti nekoliko kilograma, desetak zapravo, pa počne sebe izgladnjivati tijekom ljetnih praznika kako bi najesen zakoračila na modne piste. Bez nadzora roditelja koji žive odvojeno (otac je zaokupljen svojom političkom karijerom, a mama pokušava pronaći novi smisao u životu i obnoviti svoju zapostavljenu karijeru) Ela oboli od anoreksije i bulimije te naposljetku završi u bolnici. Ondje se otkriva njezino pravo stanje, a roditelji napokon postanu svjesni opasnosti koju opterećeni svojim problemima, nisu primijetili. No uz pomoć odanih prijatelja i ljubavi roditelja Ela će prebroditi sve i pomoći drugima.
Šifra artikla 4010-10867
Književni žanr Dječji roman
Autor Tihi Stepanić Jasminka
Broj stranica 212
Uvez Tvrdi
Izdavač Školska knjiga
Godina izdanja 2015
Dimenzije artikla 15,5x20 cm
Težina artikla 400 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se