Košarica 0
Moja kratka povijest

Moja kratka povijest

Besplatno pročitaj poglavljeMemoari jednog od najvećih genija 20. stoljeća. Oštroumna, intimna i mudra, Moja kratka povijest otvara nam prozor u Hawkingov osobni kozmos.

Možda će vas zanimati

Čitatelje diljem svijeta Stephen Hawking očarao je nizom bestselera u kojima istražuje tajne svemira. Sad se prvi put vjerojatno najgenijalniji kozmolog našeg vremena okrenuo vlastitoj unutrašnjosti, otkrivajući nam svoj život i intelektualnu evoluciju.

Moja kratka povijest govori o nevjerojatnom putovanju Stephena Hawkinga, od poslijeratnog djetinjstva u Londonu do razdoblja u kojem je postigao međunarodna priznanja i slavu. Ilustriran rijetko viđenim fotografijama, ovaj sažet, duhovit i otvoren prikaz čitateljima predstavlja znatiželjnog školarca kojega su razredni kolege prozvali Einsteinom, šaljivca koji se s kolegom kladio postoje li crne rupe te mladoga supruga i oca koji je nastojao pronaći svoje mjesto u akademskom svijetu.

Pišući skromno i duhovito, Hawking otvoreno govori o izazovima s kojima se suočio kad mu je u dvadeset prvoj godini dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza (ALS). Opisujući svoj misaoni razvoj, objašnjava kako ga je mogućnost rane smrti poticala na brojna intelektualna postignuća te govori o nastanku svoga majstorskog djela, Kratke povijesti vremena, jedne od najvažnijih knjiga 20. stoljeća.
Šifra artikla 4010-09935
Književni žanr Autobiografije
Autor Stephen Hawking
Broj stranica 144
Uvez Tvrdi
Izdavač V.B.Z.
Biblioteka Ambrozija
Godina izdanja 2015

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se