Košarica 0
Meteori golim okom

Meteori golim okom

Pojava knjige o jednom veoma specifičnom, ali multidisciplinarnom području kao što je meteorska astronomija je hvalevrijedan događaj i to ne samo u hrvatskom edukacijskom prostoru. Učenjem znanstvene metode kroz ovu knjigu ne odgaja se tek astronom, već osoba otvorena uma koja će koristiti znanstvenu metodu, a imat će i poseban pogled na svijet oko sebe... što je i najveći mogući kompliment ovoj knjizi! Korado Korlević, Znanstveno-edukacijski centar Višnjan

Knjiga je posvećena dobroj staroj vizualnoj metodi promatranja, metodi u kojoj nam nije potrebna nikakva instrumentacija, osim naših očiju.
 U predaji mnogih naroda zovu iz se „zvijezde padalice“ (krivo), no kod nas se nazivaju još i „nebeske krijesnice“ (lijepo i ispravno) i proletuše. Dakako, riječ je meteorima, tim glasnicima iz svemira koji nas stalno podsjećaju da Zemlja plovi kozmičkim morem pa pokupi putem svemirsko kamenje, kao što pomorci dožive da im slete na palubu ribe poletuše. Ako vas zanimaju te nebesko-astronomske pojave, ako zavolite te blještave razgovore Zemlje i svemira pa poželite i sustavno promatrati i proučavati meteorske tragove, kako to već čine mnogi mladi amateri astronomi, tada je ovo prava knjiga za vas. Knjige kakvu još nismo imali na hrvatskome jeziku.

Šifra artikla 4010-01747
Književni žanr Fizika
Autor Nikola Biliškov
Broj stranica 227
Uvez Tvrdi
Izdavač Sveučilišna knjižara
Godina izdanja 2009.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se