Košarica 0
Luka Modrić

Luka Modrić

Obrovac, Zadar, Široki Brijeg, Zaprešić, Zagreb, London, Madrid i Brazil, to su postaje dosadašnjeg životnog i sportskog puta Luke Modrića, jednog od najboljih igrača u povijesti hrvatskog nogometa, glavne uzdanice današnje hrvatske reprezentacije.
Dramatično putovanje od Obrovca do Madrida – i Brazila
U ovoj nadahnuto napisanoj knjizi, kojoj je prethodilo detaljno istraživanje, autor Goran Čop vrlo pomno prati kako je sitan dječačić, prognanik iz Obrovca, koji je prva nogometna znanja stekao na jednom parkiralištu u Zadru, unatoč slaboj fizičkih konstituciji i stalnim sumnjama u njegove kvalitete, postao zvijezda madridskog Reala, najslavnijeg i najbogatijeg nogometnog kluba na svijetu. Nije ga do tih zvjezdanih trenutaka karijere doveo samo veliki sportski talent nego su u tome veliku ulogu imali njegova upornost, disciplina i iznimno miran i staložen karakter. Detaljno su opisani i ključni momenti njegove karijere, najvažnije utakmice u klubovima i reprezentaciji, ali i dramatični pregovori prilikom prelaska iz Dinama u Tottenham i potom u Real.
Autor vrlo plastično opisuje i ličnosti, koji su imali utjecaja na Modrićevo odrastanje, stasanje i sazrijevanje. Portretira ljude koji su u Zadru otkrili njegov talent, njegove prve trenere, spominje i suigrače, koje je upoznao u najranijoj dobi, a sada s njima dijeli nade u reprezentaciji, ali i menadžere koji su odlučivali u kojem će velikom svjetskom klubu Modrić blistati na vrhuncu svoje karijere. Knjiga govori i o tome kako je Modrić prebrodio sve opasnosti koje su mu prijetile i na terenu, ali još više u pregovorima oko njegovih transfera.
Šifra artikla 4010-05996
Književni žanr Biografije
Autor Goran Čop
Broj stranica 144
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga
Godina izdanja 2014
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se