Košarica 0
Ljubavničina osveta

Ljubavničina osveta

Misliš da si me se riješio?
Misliš da si završio priču?
Ti si tako, tako u krivu!

Možda će vas zanimati

Sally i Clive su proveli pet godina u strastvenoj vezi. On ju je sada ostavio kako bi se posvetio supruzi i obitelji i Sally je prepuštena samoj sebi. Sve počinje običnom šetnjom pokraj njegove kuće i svraćanjem u restoran u kojem radi njegov sin. Potom Sally postane prijateljica s Cliveovom suprugom i kćerkom na Facebooku. Ali to je u redu, zar ne? Mislim, to su savršeno normalne stvari. Zar nisu? Od filma Fatalna privlačnost nismo doživjeli raspad jedne ljubavne veze prikazan na tako oštar, ciničan i uznemirujući način. Naposljetku, tko od nas nije upoznao normalnu i savršeno zdravu ženu koja nije malo poludjela nakon što ju je ostavio voljeni muškarac?
Šifra artikla 4010-03581
Književni žanr Ljubavni roman
Autor Tamar Cohen
Broj stranica 306
Uvez Meki
Izdavač Mozaik knjiga
Biblioteka Zabavna biblioteka
Godina izdanja 2013
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

"Lako je ponovno ispisivati povijest onako kako nam je pogodno u sadašnjem trenu."

Autor: Lea (18.6.2014.)
Pisanje ovog osvrta predstavlja mi pravi izazov, baš kao što je bio slučaj i sa samim čitanjem ove knjige. Kako analizirati nešto i dati obrazloženja kad bi svako moglo biti „spojler“ – kod ove knjige ne bi bilo fer čak ni nagovijestiti kakvi su likovi koji se isprepliću kroz radnju, jer bi vam lako odala bitne detalje i pokvarila knjigu. Tako da ovdje definitivno ne mogu podijeliti s vama sve misli koje sam imala čitajući ovu knjigu. Druga bitna stvar je to što nisam sigurna sviđa li mi se knjiga ili ne.

Dakle, naslov vam sam govori – ovo je priča jedne bijesne ostavljene ljubavnice koja očito pati za bivšim ljubavnikom s kojim je imala aferu. Srce joj je toliko slomljeno da ne može misliti ni na što drugo. Ovdje me dočekao spor uvod za koji čekate da se pretvori u napetu priču i to je bio jedan od razloga zašto sam „ostavljala“ ovu knjigu. Ipak, uskoro sam joj se vraćala jer me kopkala znatiželja što će se još desiti i kakve će stvari ova razočarana žena još uraditi.

Ovo nije poput ostalih romana s ljubavnicom kao glavnim likom. Takvi romani obično su prepuni obrazloženja, isprika, žaljenja... Ovaj je prepun patetike od prve do zadnje stranice. Ovdje je naglasak na tome da nema opravdanja za aferu , nema nekog objašnjenja kako se desila ta ljubav koja se nije smjela desiti stoga mi je teško pao prikaz njegove žene i njene djece i muža u cijeloj toj priči. Ovaj roman nije pisan da RAZUMIJETE, nije pisan da se njihova djela OPRAVDAJU. Ovo je roman o slomljenoj ostavljenoj ženi koja poludi. Afera koja završava tako da on kreće dalje a ljubavnica ostaje jadna i izgubljena rezultira njenim slomom te sve to zajedno vodi do opsjednutosti čovjekom koji ju je ostavio. Može li tako nešto gurnuti čovjeka preko ruba i korak po korak pretvoriti ga u ozbiljno poremećenu osobu? Naravno da da, svaki gubitak i šok može uzrokovati teška stanja ljudske psihe. Ona se njega uhvatila kao jedine svijetle točke u životu zanemarujući činjenicu da mora brinuti o dvoje male djece i raditi svoj posao. Tu se postavlja pitanje – je li žalovanje za ljubavnikom vrijedno gubitka ne samo cijele obitelji, nego i same sebe? Na momente se može suosjećati s njom (svi smo mi imali slomljeno srce i patili) ali većinu vremena pitat ćete se kakve joj to gluposti padaju na pamet i gdje će to stati. Čitajući, razmišljala sam kako mi žene ponekad znamo biti osvetoljubive, ali gdje je prelaženje granice u svom tom jadu glavne „junakinje“ ove priče?

Ipak, znatiželja me tjerala da čitam dalje iako se nisam slagala s njenim „djelima“. Možda ne ćete razumijeti kako se uopće našla u toj situaciji (jer sebi to ne bi dozvolili), no s druge strane dobivate uvid u ono što se, nažalost, može desiti svakome od nas (preljub, emocionalna patnja, potpuni slom). Čak i ako krenete čitati ovaj roman prepuni osuđivanja, mogu se desiti dvije stvari – pokušat ćete razumjeti tu ženu ili uživati u njenom slomu.

Tokom čitanja neprestano sam se pitala kako će to sve skupa završiti i hoće li se pokajati. Kraj svakako naslućuje odgovore, a vaša predodžba (tokom čitanja knjige) o tome što će se desiti na samom kraju neće vam odati što će se desiti – mogla bi isto tako žaliti kao i ne žaliti.

I sada, iako je glavni lik patetičan i (mnogima) antipatičan, njena ludost i djela tjeraju da se čita dalje i sazna rasplet ove priče. Ovo je prva takva knjiga koju sam pročitala – glavni lik mi se ne sviđa ali knjiga je dobra – što me svakako ostavilo zbunjenom. Preporučam da je uzmete na čitanje, pa prosudite sami. U svakom slučaju, bit će vam zanimljivo.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se