Košarica 0
Leksikon svetaca (Knjige)

Leksikon svetaca

Sveci nam ne odaju uvijek svoja imena, no iz njihova prikaza, prema predmetima koje imaju uza se ili ih prate, prema njihovim atributima, zainteresirani promatrač može utvrditi njihov identitet i saznati njihovu povijest života i djelovanja, a po mogućnosti i njihova mučeništva. Tome neka bude u pomoć i ovaj Leksikon svetaca.

Iz godine u godinu putuju mnogobrojni ljudi u najrazličitije zemlje Europe i Sredozemlja i nailaze tamo u crkvama, kapelama i na drugim mjestima na kršćanske svece, na likove i relikvije katoličkih, pravoslavnih, armenskih, koptskih i drugih svetaca koji svjedoče o povijesti, crkvenoj povijesti, pa i o povijesti umjetnosti.

Najviše svetaca spomenutih u leksikonu potječu iz okružja Rimokatoličke crkve, iz vremena prije crkvenog raskola. /1054/. U ovom leksikonu nije bilo moguće navesti sve svece rimskih i nerimskih kršćanskih zajednica. Objavljen je izbor najvažnijih, najpoznatijih i najomiljenijih svetaca. Isto tako je izostavljen popis blaženika a u predgovoru knjizi je opisano štovanje kršćanskih svetaca u Hrvatskoj.

Šifra artikla 4010-05709
Književni žanr Religija
Autor Erhard Gorys
Broj stranica 470
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada Slap
Godina izdanja 2003.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se