Košarica 0
Krivnja oštrice: Prvi zakon – knjiga prva

Krivnja oštrice: Prvi zakon – knjiga prva

Besplatno pročitaj poglavlje
Knjiga prepuna obrata, intriga, obljuba, izdaja, bitaka, zaplotnjačkih likova koji vrebaju i vuku konce iza kulisa i uglavnom svega što knjigu čini izvrsnom. Dodajte tome demonski opasnu tamnoputu ratnicu, pametnu ljepoticu sklonu alkoholu, pregršt prekaljenih ratnika, senilnog kralja, ambiciozne državne velikodostojnike i ne zaboravite bankare, o da, nikada nemojte zaboraviti bankare… jer kamate uvijek dođu na naplatu.

Možda će vas zanimati

Prvu knjigu trilogije Prvi zakon Joe Abercrombie posvetio je okupljanju družine kakva nije kročila tlom fantastičke književnosti još od one koja je tragala za prstenom. No tu svaka sličnost prestaje. Prvi mag Bayaz koji predvodi družinu nije sjedokosi dobrohotni starac, već ćelavo, nabusito gunđalo i osvetoljubiv manipulator. Najbolji mačevalac Unije, Jezal, nije heroj, već nezreo i sebičan skorojević koji tek treba naučiti životne lekcije, a pravi heroj je Logen Devetprsti, zvan Krvava Devetka, najkrvoločniji berserker dalekog Sjevera. No iza legende krije se sjetna filozofska duša čovjeka koji je u prekratko vrijeme izgubio previše i sada mu ostaje samo pričanje s mrtvima.

Uz Jezala i Logena, treći narativni niz na svojim bolnim leđima nosi Sand dan Glokta, nekoć najvrsniji oficir Unije, čiji je junački juriš već spasio dan, bitku i Uniju, a njega osobno ostavio u višegodišnjem sužanjstvu u mučionici cara Ghurkula. Danas je Glokta opet na slobodi, ali fizički on je ruina, šepava bezuba sjena nekadašnjeg naočitog junaka i jedina služba koja ga nalazi korisnim je omražena kraljevska Inkvizicija, jer tko bolje zna slomiti osumnjičenika nego onaj koji je prošao sve užase mučenja na vlastitom tijelu.
Šifra artikla 4010-10993
Književni žanr Young adult
Autor Joe Abercrombie
Broj stranica 441
Uvez Meki
Izdavač Znanje
Biblioteka KDS
Godina izdanja 2016
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 12x19 cm
Težina artikla 350 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se