Košarica 0
Komplet Vedrana Rudan 4

Još pregleda

  • Dabogda te majka rodila
  • U zemlji krvi i idiota

Komplet Vedrana Rudan 4

Komplet knjiga 'najkontroverznije' hrvatske autorice specifičnog dara da neprestano uznemiruje duhove. Vedrana Rudan sustavno se bavi preispitivanjem svega što nam se čini nedodirljivim i svetim. Autorica čije knjige se prevode na sve svjetske jezike. Ovaj komplet sastoji se od 2 knjige: Dabogda te majka rodila + U zemlji krvi i idiota TU.

Možda će vas zanimati

U zemlji krvi i idiota
Vedrana Rudan se usuđuje reći ono što se drugi ne usude. O Hrvatima i Srbima, o Americi, Izraelu i Palestincima, o Katoličkoj crkvi, o ženama i muškarcima, o sebi i svom mužu…
Ona obožava nasrnuti na tabue koji nas sprečavaju da slobodno mislimo i jasno vidimo, pa čak ako ponekad i pretjera, nepogrešivo razotkriva licemjerje, šovinizam, primitivizam, zlostavljanje… jednom riječju nepravdu.
Provjerite i vi zašto su ovi tekstovi Vedrane Rudan, koji su objavljivani u Nacionalu i na njenom blogu, dosad pročitani više od dva milijuna puta.

Dabogda te majka rodila
Protagonistica najnovije Rudaničine knjige, svojevrsni autoričin alter-ego, žena je koja živi u sretnom braku, vodi uspješan posao, ima kćer koju voli i koja tu njezinu ljubav iskreno uzvraća. Dakle, riječ je o zreloj osobi čija je realnost stabilna, mirna i ugodna, ali koja ipak, i u šezdesetoj godini, nije u stanju razriješiti osnovnu dilemu i pitanje koje je prati tijekom cijelog njezinog odrastanja i života. Miris oca-silovatelja dobro joj je poznat – on zaudara na češnjak i bijelo vino – ali koji je to, dovraga, miris majke? Miris hladne, neangažirane majke koju protagonistica i voli i mrzi istodobno, i koja svoje posljednje dane provodi u skupom staračkom domu, izbezumljujući i obitelj i osoblje neprestanim žalbama na "fantomske" bolove u kostima?
Odgovor na ovo neobično, bolno pitanje i sâm je neobičan.
Pa i bolan.
Pronaći ćete ga u romanu "DABOGDA TE MAJKA RODILA".
Šifra artikla 4010-10613
Književni žanr Roman
Autor Vedrana Rudan
Broj stranica 236 + 296
Uvez Tvrdi
Izdavač V.B.Z.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se