Košarica 0
Komplet Vedrana Rudan 3

Još pregleda

  • Crnci u Firenci
  • Amaruši

Komplet Vedrana Rudan 3

Komplet knjiga 'najkontroverznije' hrvatske autorice specifičnog dara da neprestano uznemiruje duhove. Vedrana Rudan sustavno se bavi preispitivanjem svega što nam se čini nedodirljivim i svetim. Autorica čije knjige se prevode na sve svjetske jezike. Ovaj komplet sastoji se od 2 knjige: Amaruši TU + Crnci u Firenci.

Možda će vas zanimati

Crnci u Firenci
Portretirajući riječku obitelj koja se teško nosi s hrvatskom stvarnošću, i ne opraštajući nijednom njezinu članu mane i slabosti, Vedrana Rudan ispričala je priču koja duboko uznemiruje, bez obzira na to što je često praćena smijehom. Svi likovi u romanu sami iznose svoju verziju osobne i obiteljske drame: otac je dragovoljac Domovinskog rata s dijagnozom PTSP-a; majka radi kao kućna pomoćnica u Italiji i ljubuje sa svojim gazdom da bi sinu mogla platiti školovanje u SAD-u; kćerka je trudna i razmišlja o abortusu; sin se vratio iz SAD-a, gdje je ostavio ženu i dijete jer ne može bez hrvatskog zalaska sunca; nona je ogorčena jer je uvjerena da bi svi najradije da je nema... A tu su i dva fetusa kojima je Vedrana Rudan, također dala glas i natjerala ih da se i prije rođenja bore za opstanak.

Amaruši
O Vedrani Rudan je na ovim prostorima već mnogo toga rečeno i napisano, kao i u svijetu gdje se njene knjige redovito prevode. Amaruši je još jedan od njenih romana u kojoj se junakinje bore za život na život i smrt. Junakinje? Nema junaka? Ili ipak ima jedan? Brak, preljub, odlazak, povratak, djeca, nezaposlenost, Afganistan… pa čak i ljubav, a sve to kroz oči djevojčice Amaruši. Čitajte!

Vedrana Rudan je glas koji definitivno vrijedi čuti.
Guardian

Vedrana Rudan ujedinjuje Celineovsku grozničavost s bjesomučnom opsesivnošću Bernharda, ona provocira, ali to su istine koje pogađaju pravo mjesto.
La Matricule des Anges

Vedrana Rudan piše oštro i beskompromisno, djelimično i vulgarno, i pritom do kraja uvjerljivo slika život u tranziciji, u domovini 'koja je igračka dana u ruke male skupine velikih razbojnika'
Mladina
Šifra artikla 4010-10612
Književni žanr Drama/Poezija
Autor Vedrana Rudan
Broj stranica 160 + 170
Uvez Tvrdi
Izdavač V.B.Z.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se