Košarica 0
Koliko sam puta okidala s boka

Koliko sam puta okidala s boka

Besplatno pročitaj poglavlje
Suzana Matić ovaj put simulira dnevnik bez nadnevaka,
dnevnik tijela i o tijelu. Unutarnji dijalozi u svojoj ukupnosti teže cjelini koju, naravno, ne dosežu niti tome streme, jer i ova knjiga jest o nesavršenostima, pukotinama, dvojbama, boli i promašajima, raznorodnim poticajima koje autoričin galantan i kultiviran rukopis nježno, često i erotično, obuhvaća i privodi na svjetlo stranica.

Možda će vas zanimati

Nakon proezije objavljene u knjizi Samosanacije, druga knjiga Suzane Matić, Koliko sam puta okidala s boka (Anatomija promašenog) nastavlja tamo gdje su Samosanacije (za)stale, nadovezuje se na njih već i naslovom i kao da vuče i tu knjigu u autorsko jedinstvo.

Koliko sam puta okidala s boka ima puno valjanih razloga za svoju odvojenost i samostalnost. Naime, ovaj put autorica se usredotočila na tijelo, pa ga, dio po dio, ispisuje i stvara, kompletira sliku koja je sva prožeta duhom.
Kroz knjigu se nekoliko, uglavnom ispovjednih narativnih linija isprepleće, kao što je u tekstu nerazdvojivo spleteno filozofično i intimno.

Obuzetost jezikom ove autorice već je dobro znana i nanovo se potvrđuje, posebice njezina sklonost prema spektru paradoksalnog, a kako i ne bi tako bilo kada pokušava emociju zauzdati glavom, tijelo obuhvatiti jezikom, život zapisati i pri tom i kroz pisanje dokučiti njegov intenzitet, možda ga čak i nadomjestiti.
Šifra artikla 4010-10096
Književni žanr Poezija
Autor Suzana Matić
Broj stranica 152
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka Na vrh jezika
Godina izdanja 2015.
Izdanje prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se