Košarica 0
Kod kuće

Kod kuće

To je polazna točka istraživanja koje je Bill Bryson poduzeo u ovoj fascinantnoj knjizi. Ključna civilizacijska otkrića i izumi prisutni su u našim domovima. Šetajući svojom kućom u Norfolku Bryson istražuje kako su nastale sve one sitne i krupne stvari koje čine naš obični život. U poznatoj maniri neodoljivo šarmantnog sveznalice Bryson govori o arhitekturi, elektricitetu, očuvanju hrane, epidemijama, začinima, Eiffelovom tornju, krinolinama i korzetima, usporedo s nevjerojatnim biografijama ekscentričnih umova koji su oblikovali našu civilizaciju.

Možda će vas zanimati

Od stoljeća u kojima su ljudi tiho živjeli svoju svakodnevicu – spavali, jeli, seksali se i nastojali život učiniti što udobnijim. Sve te aktivnosti događaju događaju se kod kuće. To je polazna točka istraživanja koje je Bill Bryson poduzeo u knjizi "Kod kuće: Kratka povijest privatnog života" (At Home: A Short History of Private Life, 2010.).

Ključna civilizacijska otkrića i izumi prisutni su u našim domovima. Šetajući svojom kućom u Norfolku Bryson istražuje kako su nastale sve one sitne i krupne stvari koje čine naš obični život. U poznatoj maniri neodoljivo šarmantnog sveznalice Bryson govori o arhitekturi, elektricitetu, očuvanju hrane, epidemijama, začinima, Eiffelovom tornju, krinolinama i korzetima, usporedo s nevjerojatnim biografijama ekscentričnih umova koji su oblikovali našu civilizaciju.
Šifra artikla 4010-10934
Književni žanr Politika/Povijest
Autor Bill Bryson
Broj stranica 482
Uvez Meki
Izdavač Znanje
Biblioteka Publicistika
Godina izdanja 2016
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 15x23 cm
Težina artikla 430 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se