Košarica 0
Johann Wolfgang von Goethe (Knjige)

Johann Wolfgang von Goethe

Životopis je preuzet iz čuvene serije biografija koje objavljuje njemački nakladnik Rowohlt Taschenbuch Verlag. Knjiga je bogato ilustrirana, što joj uz tvrdi uvez daje dodatnu ljepotu. Opis Goetheova života, utemeljen na onome što je rekao sam Goethe, vjerojatno bi se mogao crpsti iz gotovo neizmjernog broja izvora.

Djetinjstvo i mladost, putovanje po Italiji, život u Weimaru, prijateljstvo sa Schilerom i stvaranje velikih književnih djela sačinjavaju pojedina poglavlja ove književne monografije. I sam je Goethe isticao umjetnički nemir koji ga je poticao na stvaranje pa je u ovoj knjizi ta ispovijed osobito naglašena. Bibliografija koja je ovdje objavljena upotpunjuje ova književna svjedočanstva.

 

Uz njegove povijesne i znanstvene, a posebice autobiografske radove, u koje spadaju Poezija i zbilja i Putovanje po Italiji, postoji više od petnaest tisuća njegovih pisama kao i dnevnika što prate pedeset i dvije godine njegova života. K tome treba pribrojiti još i bezbroj zapisa razgovora s najbliskijim prijateljima, suradnicima i posjetiteljima. S pravom se tvrdilo da nema čovjeka o kojem je ikad bilo poznato slično obilje autentičnih svjedočanstava.

Šifra artikla 4010-05757
Književni žanr Biografije
Autor Peter Boerner
Broj stranica 142
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada Slap
Godina izdanja 2005.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se