Košarica 0
Izgon

Izgon

Potresna knjiga o ljudima s ratom zahvaćenih područja primoranima na izgon i bijeg. Izgon je knjiga koju je napisala žena koja proživljava patnju i ljepotu življenja „ovdje i sada“, pa bi i hrvatskim čitatelji(ca)ma moglo biti vrlo korisno i zanimljivo pročitati priče koje pozivaju na suosjećanje i razumijevanje. Djelo je dosad prevedeno na desetak jezika.

Možda će vas zanimati

Priče u Izgonu su monolozi raznovrsnih stvarnih i izmišljenih likova, od obespravljenih žena preko ratobornih i poraženih muškaraca do tužnih pasa lutalica. Çiler İlhan, jedna od najistaknutijih suvremenih turskih spisateljica, pokazuje duboko razumijevanje za ljudsko iskustvo, patnju i osjetljivost spram životne boli i nepravde. Prevladavajuća je tema njezine zbirke osjećaj melankolije onih koji su otuđeni od svoje domovine, od svojih obitelji i društva. Dajući čitateljima priliku da se upoznaju sa živopisnim djelićima svjetova drugih ljudi i bića općenito, autorica izgrađuje kolaž priča koje opisuju živote nesretnih i izgnanih. Kao žena koja piše u modernoj Turskoj, İlhan se ne boji govoriti o temama kao što su ubojstva iz časti, obiteljsko nasilje ili američka okupacija Iraka.
Zbirka priča Izgon – za koju je autorica dobila Nagradu Europske unije za književnost 2011. godine – protkana je bezglasnim kricima osoba koje su odstranjene i prognane na rub života. Izgon je knjiga koju je napisala žena koja proživljava patnju i ljepotu življenja „ovdje i sada“, pa bi i hrvatskim čitatelji(ca)ma moglo biti vrlo korisno i zanimljivo pročitati priče koje pozivaju na suosjećanje i razumijevanje. Djelo je dosad prevedeno na desetak jezika.
Šifra artikla 4010-11035
Književni žanr Politika/Povijest
Autor Çiler İlhan
Broj stranica 144
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada Ljevak
Biblioteka Cicero
Godina izdanja 2016.
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 13.5x21 cm

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se