Košarica 0
Inteligencija (Knjige)

Inteligencija

Inteligencija u psihološkim istraživanjima desetljećima intenzivno zaokuplja javnost. Gledano s povijesnih pozicija upravo je testiranje inteligencije stvorilo primijenjenu psihologiju, čime je početkom 20. stoljeća mlada eksperimentalna znanost izišla iz uskih laboratorijskih okvira.

U knjizi su prikazani glavni pristupi inteligenciji koji su se razvili od kad je započeto njeno znanstveno istraživanje prije otprilike jednog stoljeća. Počinje razmatranjem pojma inteligencije u različitim kulturama i povijesnim razdobljima, nastavlja shvaćanjem inteligencije psihološkim i biološkim svojstvom pojedinca. Na kraju, istražuje se očitovanje inteligencije u širem kontekstu npr. školi i radnom mjestu. Uz potpuni opis četiriju novih teorija inteligencije i raznolika razmatranja, knjiga će omogućiti čitatelju višeslojno razumijevanje ove problematike.

Ova se knjiga, s obzirom na dinamizam njezina sadržaja, čita poput romana i ne treba sumnjati da će upravo zbog te svoje kvalitete naći širu čitalačku publiku. Teorija o strukturi ljudskog intelekta Howarda Gardnera neposredna je preteča konceptualizacije emocionalne inteligencije.

Šifra artikla 4010-05714
Književni žanr Psihologija/Psihijatrija
Autor Howard Gardner, Mindy L. Kornhaber, Warren K. Wake
Broj stranica 350
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada Slap
Godina izdanja 1999

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se