Košarica 0
Indijski nokturno

Indijski nokturno

Indijski nokturno sjenovit je roman u kome Tabucchi poput kopca širi svoja krila i nenametljivo razbacuje znakovite slike sadašnje i vječne Indije. Svakodnevni život u toj zemlji jednako je zanimljiv (i uzbudljiv!) kao i pripovjedačeva potraga za prijateljem koji je u toj zemlji vješto zameo sve tragove o sebi želeći ostati neotkriven, nepronađen, zauvijek izgubljen.

Možda će vas zanimati

Opisujući neobične i zanimljive doživljaje na tom putovanju, u zemlji gdje mitsko vrijeme još je opipljivo u svakodnevnici, pisac nas vješto vodi kroz višeslojne naslage indijske civilizacije i kulture.
Knjiga se samo na prvi pogled čini kao knjiga koja se čita zbog priče, sadržaja, ispričanog fragmentarno i u skokovima (ta osobina teksta potaknula je producente da po tom romanu snime zanimljiv film). No, ustvrai se radi o uznemirujućem tekstu u kojem autor govori o globalnom težnjama u današnjem svijetu, o neostvarenim susretima, promašenim nakanama, uzrujanim ulicama u kojima se roje buduće pobune… I svakako stil i jezik, kojim je roman napisan, dio zagonetke ovog čudnovatog teksta. Takvi su i drugi romani ovog autora: kratkoće i fragmentarnost i višeslojna mogućnost čitanja glavna je zadanost teksta.
Šifra artikla 4010-09123
Književni žanr Povijesni roman
Autor Antonio Tabucchi
Broj stranica 82
Uvez Meki
Izdavač Naklada Ceres
Biblioteka Via lactea
Godina izdanja 2000.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se