Košarica 0
Indijanski darovatelji

Još pregleda

  • Indijanski darovatelji

Indijanski darovatelji

Kako su američki Indijanci preobrazili svijet.

Možda će vas zanimati

Nakon 500 godina, golemi dug svijeta prema mudrosti Indijanaca je konačno istražen. U Indijanskim darovateljima, Jack Weatherford nam daje jednu uvjerljivu priču o tome kako je kulturna, društvena i politička praksa Indijanaca preobrazila način življenja diljem svijeta.

U živim dramatičnim poglavljima, Weatherford ulazi u trag bitnih doprinosa koji su Indijanci dali našem sustav vlasti, našim demokratskim institucijama, modernoj medicini, ratarstvu, arhitekturi i ekologiji. A hranu koju su otkrili Indijanci, poput krumpira, rajčice, paprike, feferona i čokolade reviolucioniralo je kuhinje Europe i Azije – u stvari, nekih 60% hrane koja se danas u svijetu konzumirana prvo su uzgajali i brali američki Indijanci.

Pišući lucidnim stilom koji igra na ljudsku dramu u srcu ove velike priče, Weatherford dokumentira začu|ujuću sofisticiranost indijanskih kultura. “Kolumbo je u Novi svijet došao 1492. godine,” piše on “ali Amerika još nije otkrivena.” Njegova iznimna pionirska knjiga jest gigantski korak u regeneriranju istinske američke povijesti.
Šifra artikla 4010-05894
Književni žanr Znanstvena publicistika
Autor Jack M. Weatherford
Broj stranica 262
Uvez Tvrdi
Izdavač Misl
Biblioteka Societas
Godina izdanja 2003.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se