Košarica 0
Hod odraslih u vjeri

Hod odraslih u vjeri

Nakon tzv. „Holandskoga katekizma“, kojeg je, u zamahu duha i slova II. vatikanskog koncila, svojevremeno izdala Crkva u Nizozemskoj, a uz nadopune i pojašnjenja zbog nekih kontroverzija 1970. objavila ga i Kršćanska sadašnjost kao „Novi katekizam“, te nakon „Katekizma Katoličke Crkve“ sv. Ivana Pavla II. iz 1994., ovo je treći katekizam za odrasle na hrvatskome jeziku.

Izradila ga je i izdala Njemačka biskupska konferencija koja je uređenje i vodstvo povjerila tadašnjem poznatom teologu i kasnijem kardinalu Walteru Kasperu.

Na njemačkome govornom području taj je katekizam doživio već mnogo izdanja, a ovo je njegov prvi prijevod na hrvatski jezik.
Ova knjiga, koja je već davno prevedena na hrvatski jezik, ali koja je tek sada ugledala svjetlo dana, s pravom nosi naslov: 'Hod odraslih u vjeri'. Naime, ovdje nije riječ o katekizmu u strogom smislu riječi, koji po svojoj namjeri nameće određene norme i pravila, već o egzistencijalnom pristupu i promišljanju Nicejsko-carigradskoga vjerovanja u svakodnevnom životu čovjeka. Zato je ova knjiga i danas aktualna i suvremena, jer je namijenjena svakomu odraslom čovjeku s ciljem da mu pomogne u sazrijevanju u vjeri i u dubljem poniranju u njezino neizmjerno otajstvo. Prateći nastanak vjerovanja Crkve, knjiga svojim sadržajem potiče čitatelja da i on sam na tim čvrstim temeljima raste u vjeri. Zato ovaj, nazovimo ga, katekizam ne daje samo tumačenja toga istoga vjerovanja nego i eklezijalnu nit vodilju u pastoralnom promišljanju Crkve o tome kako odraslomu čovjeku omogućiti rast u vjeri, kako Vjerovanje Crkve pretočiti u osobno iskustvo vjere, odnosno kako suvremenom čovjeku pomoći da Vjerovanje u-svoji, štoviše da ga učini svojim 'depositum fidei'“, piše u uvodu dr. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit.
Šifra artikla 4010-11385
Književni žanr Religija
Autor Njemačka biskupska konferencija
Broj stranica 416
Uvez Meki
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Biblioteka Katehetski priručnici
Godina izdanja 2015
Jezik izvornika Njemački
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 15.5x21 cm

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se