Košarica 0
Harry Potter i kamen mudraca - kiosk izdanje

Još pregleda

  • Harry Potter i kamen mudraca - kiosk izdanje

Harry Potter i kamen mudraca

Besplatno pročitaj poglavlje
Isto kao što nitko nema pojma koliko će dugo trajati prijateljstvo skovano između autorice J.K. Rowling i njezinih čitatelja, zacijelo cijeli život ili duže. A za to – u mekom uvezu i novom ruhu – pobrinuli su se “Algoritam” i “24 sata”.

Možda će vas zanimati

Roditelji Harryja Pottera stradali su dok je još bio jednogodišnja beba. Deset je dugih i neveselih ljeta Harry proveo kao neželjen gost pod krovom Dursleyjevih, pod grdnjom navijek ljute tete Petunije, pod podozrivim pogledom neugodnog tetka Vernona i pod pakosnim udarcima bratića Dudleyja. A onda, netom pred njegov jedanaesti rođendan, počela su stizati pisma! Tajanstvena pisma naslovljena na gospodina Harryja Pottera, opasna pisma koja mu tetak Vernon nikako nije želio pokazati, čarobna pisma ispisana smaragdnozelenom tintom, iz kojih bi Harry mogao saznati istinu! A istina je da Harryjevi roditelji nisu poginuli u prometnoj nesreći, i istina je da Harry Potter nije sasvim običan dječak, i istina je da na jesen ipak neće morati krenuti u peti razred obližnje škole. Harry Potter je naime izravno i pismeno pozvan u Hogwarts, najpoznatiju školu vještičarenja i čarobnjaštva, jer Harry Potter je zapravo prirodno nadaren čarobnjak, kao što su bili i njegovi roditelji. On je čak i više od toga: u svijetu čarobnjaka Harry Potter je legenda, samo što on o tome još uopće nema pojma.
Šifra artikla 4010-08882
Književni žanr Horor/Fantasy
Autor J. K. Rowling
Broj stranica 248
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Godina izdanja 2014.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Obavezan u kućnoj biblioteci!

Autor: Lea (30.8.2014.)
Iako ova megapopularna dječja knjiga slovi kao odlično štivo za odrasle, tek sam ju sada pročitala. Imavši uvijek nekakve izgovore i drugačije štivo u ruci, na kraju je bilo presudno čuđenje ostalih knjigoljubaca kako sam mogla “preskočiti” ovaj serijal te izlazak kiosk izdanja, koje je zbilja povoljno i ima predivne naslovnice.

Što reći da ni ja nisam ostala imuna na zgode i nezgode simpatične ekipe čarobnjaka i čarobnica u Hogwartsu, najboljoj školi čarobnjaštva. Priča je odlična, radnja dobro razvijena i zanimljiva a likovi jako dobro razrađeni. Vjerujem da ne moram pisati naširoko o čemu je riječ jer ne postoji osoba koja nije čula za Harrya Pottera, dječaka koji ni sam ne zna iz kakve loze potječe i koliko je jak čarobnjak.

Ono što ću istaknuti u ovoj preporuci je činjenica da bi ovaj serijal trebala imati svaka kuća jer će ga čitati djeca, tinejdžeri, odrasli, pa i bake i djedovi. I to nekoliko puta. Iako je predivno imati niz tvrdoukoričenih knjiga, meke korice i novo izdanje sa osjetno nižom cijenom lišavaju vas daljnjih izgovora (i mene zajedno sa vama) da se ovaj serijal ne nađe u kućnoj biblioteci.

Iako mi je knjiga na momente bila predvidljiva jer sam nekoliko puta pogledala film (teško ga je promašiti jer zbilja ga često prikazuju), drugih zamjerki nemam, a i to nije do knjige pošto je puno opširnija od ekranizacije i samim time zanimljivija.

Zato s osobitim nestrpljenjem čekam nastavke serijala koji će redovito izlaziti, pogotovo iz razloga jer (srećom) nisam pogledala ostale filmove pa jedva čekam pročitati daljnje avanture Harrya i njegovog društvanca bez ikakvih saznjanja o daljnjoj radnji, zbog čega vjerujem da će svaka sljedeća knjiga biti još interesantnija i prepuna iznenađenja.

Jednom kad svi nastavci izađu, ne samo da ćemo za malo novaca popuniti biblioteke ovim svevremenskim serijalom, već će komplet činiti odličan i vrlo vrijedan poklon koji malo koga ne bi oduševio. Jako se veselim tome!

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se