Košarica 0
Godine zmaja - Dražen, nikad ispričana priča

Još pregleda

  • Godine zmaja - Dražen, nikad ispričana priča

Godine zmaja - Dražen, nikad ispričana priča

Dražen je bio igrač koji je rušio pravila, probijao granice nemogućeg te postavio visoke standarde za sve košarkaše koji su nakon njega dolazili s ovih prostora. Ali ono što je najdragocjenije jest činjenica da je virusom košarke zarazio na tisuće mladih košarkaša koji su željeli biti kao – Dražen.
Nije tajna kako se zadnjih dvadesetak godina o Draženu Petroviću stvorio mit. I dok je o nekim poznatim osobama mit s godinama prerastao u nešto znatno veće, tako da je moguće dobiti krivu sliku, kod Dražena je sve ostalo na samo dvije riječi: talent i rad. I upravo se te dvije riječi provlače kroz cijelu knjigu koju držite u rukama. Talent i rad. Naravno, tu je i neviđena upornost te želja za pobjedom. Želja da postane najbolji.
U knjizi Godine Zmaja, prepunoj detalja s naglaskom na živoj riječi sugovornika, dobiva se jasna slika kako je 'mali iz Šibenika' uspio postati najboljim, zahvaljujući isključivo predanom radu i nevjerojatnim odricanjima. Rečenica kako bi se 'odmah razbolio kad ne bi mogao na trening' iz današnje perspektive izgleda kao znanstvena fantastika. Upravo takav bio je Dražen. Bez podrške i velike ljubavi roditelja, Biserke i Jole, sve to bilo bi nemoguće. Naravno i brata Aleksandra koji mu je od malih nogu bio uzor i zvijezda vodilja. Neraskidiva ljubav koja traje i dan danas. I trajat će zauvijek.
Šifra artikla 4010-10377
Književni žanr Biografije
Autor Marjan Crnogaj, Vlado Radičević
Broj stranica 492
Uvez Meki
Izdavač Večernji list
Godina izdanja 2015.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Enciklopedija o Draženu

Autor: Žarko (5.6.2015.)
Izvrsno

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se