Košarica 0
Genijalka (Legende 2)

Genijalka (Legende 2)

Nastavak bestselera Legenda U romanu Genijalka Marie Lu daje novi sjaj seriji Legenda. Eksplozije, zračni dvoboji, izdaje i strastveni poljupci su glavni sastojci ove sjajne akcijske pustolovine. Majstorski stvarajući sugestivne urbane krajolike budućnosti, učinila je zanimljiv novi korak u ovoj priči za mlade. Bivši neprijatelji Day i June sklopili su zamršen savez pun tjeskobnih strasti.
Iz bizarnog Vegasa budućnosti, koji je postao vojni velegrad u kojem se ratni manevri miješaju s poznatim noćnim užitcima, njih dvoje putuju do fronte u snježnom Coloradu.
Povezuju se s Patriotima, nemilosrdnim pobunjenicima, koji natjeraju June na tajnu akciju u luksuznom središtu republičke moći. Day i June upletu se u opasnu urotu radi atentata jer žele zaštititi voljene osobe i spasiti svoju zemlju. No June se spetlja s Andenom, naočitim vođom Republike... Premda je riječ o poznatom zapletu – okorjeli borac iz nižeg staleža sukobljava se s aristokratom zbog ljubavi jedne djevojke – Lu oštroumno razrađuje klasne odnose pa je trokut pogibeljniji za likove i zanimljiviji za nas čitatelje. Dobro oslikan svijet, politička pozadina i uvjerljivost likova daju priči svježinu. Vizija distopijske urbane džungle Los Angelesa sadržava viteštvo Robina Hooda, ali i sjaj i bijedu Blade Runnera. Majstorstvo u pripovijedanju!
Šifra artikla 4010-10863
Književni žanr Znanstvena fantastika
Autor Lu Marie
Broj stranica 212
Uvez Meki
Izdavač Školska knjiga
Godina izdanja 2015
Dimenzije artikla 15x23 cm
Težina artikla 280 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se