Košarica 0
Franjo, papa s kraja svijeta

Franjo, papa s kraja svijeta

Knjiga poznatoga talijanskog novinara Giannia Velente, stručnjaka za vjerska pitanja, čitateljima približava današnjega papu Franju dok je još bio isusovac, nadbiskup i kardinal Buenos Aieresa u Argentini.U ovoj knjizi moći će se nazrijeti sve ono što naše suvremenike oduševljava na liku i djelu Pape koji je tek zakoračio u svoju službu rimskoga biskupa i koji je odmah privukao velike simpatije u čitavome svijetu.

Možda će vas zanimati

U ovoj je knjizi doneseno šest razgovora s današnjim papom Franjom koji su objavljeni u međunarodnoj reviji 30 Giorni i to u razdoblju između 2002. i 2009. godine.
U prvi plan izbija Bergogliova zauzetost za konkretnog čovjeka, njegovo suosjećanje i jednostavna blizina koja se silno dojmila autora ovih članaka.
On u svome djelovanju polazi od evanđeoskog postulata tzv. dinamike blizine. Crkva djeluje i živi samo snagom milosti, uči današnji Papa. Daleko je to od zadnjih namjera ili pak prozelitizma. „Isus nije provodio prozelitizam. Isus je pratio ljude. A obraćenja koja je potaknuo događala su se po tom brižljivom nastojanju da bude uz drugoga, nastojanju koje nas čini braćom i sestrama, sinovima i kćerima, a ne članovima neke nevladine organizacije ili prozelitizma neke multinacionalne kompanije“, govorio je kardinal Bergoglio.
Šifra artikla 4010-09472
Književni žanr Religija
Autor Gianni Valente
Broj stranica 80
Uvez Meki
Izdavač Kršćanska sadašnjost
Biblioteka Izvan nizova
Godina izdanja 2013.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se