Košarica 0
Duh

Duh

Uloga anonimnoga profesionalnoga pisca (“duha”) jest postići da mu klijent ostavi dobar dojam; nije njegov posao otkrivati istinu. No, što ćemo kad je klijent poznat političar te istina može promijeniti tijek povijesti?

Možda će vas zanimati

Adam Lang, kontroverzni bivši britanski premijer, piše memoare. Langov “duh” je izgubio život pod nerazjašnjenim okolnostima. Tu u priču ulazi njegov nasljednik, cinični najamnik naviknut na suradnju s omanjim ili već izblijedjelim zvijezdama iz svijeta zabave, koji je objeručke zgrabio priliku da bude “duh” na memoarima bivšega predsjednika britanske vlade. Posebnu draž poslu daje to što ga treba obaviti u raskošnoj kući za odmor u ljetovalištu na američkom otoku Martha’s Vineyard. No ubrzo je shvatio kako je strašno pogriješio. Ne muči ga samo prethodnikova tajnovita smrt, nego i sam Adam Lang. Duboko u Langovoj prošlosti zakopane su mračne tajne. Tajne koje bi mogle izmijeniti svjetsku politiku. Tajne zbog kojih se ubija i gine.

“Majstor inteligentnoga trilera, Robert Harris se vraća – u sjajnoj formi.” — The Times

“Duh je dobro obavio posao.” — Stephen King

Prema ovome romanu Roman Polanski je snimio višestruko nagrađen (Srebrni medvjed u Berlinu, Europska filmska nagrada) film Pisac iz sjene.

Šifra artikla 4010-02010
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Robert Harris
Broj stranica 320
Uvez Meki
Izdavač Vuković & Runjić
Godina izdanja 2011.
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se