Košarica 0
Dosta

Dosta

U kasne noćne sate, Saša pomogne pijanoj djevojci rizičnog ponašanja i spusti je s vlaka na željezničkoj stanici u Dugom Selu. U kasno doba noći nema kamo s promrzlom djevojkom, te je povede kući, nahrani i smjesti na spavanje. Djevojka je maloljetna, u bijegu od kuće, a možda i trudna. Pomoći ili odustati? Saša procjenjuje da treba pružiti ruku podrške djevojci koja ni ne zna što je prijateljstvo. Od toga dana, žrtve nasilja koje je dotad sam promatrao na svojim putovanjima vlakom između Zagreba i Dugog Sela, postaju Sašine štićenice. Saša odlučuje mešto promijeniti i umiješati se u njihove živote. Novi Šantekov roman "Dosta!" možete naći u mondo knjižari

Možda će vas zanimati

Roman "Dosta!" Brune Šanteka prije je socijalna drama nego krimić, jer su njegovi negativci većinom nepromišljeni nasilnici koji reagiraju nagonski, dok su žrtve nezaštićene žene i slabiji. Šantekov slučajni heroj suočen je s nasiljem čije tragove svakodnevno primjećujemo, a njegovo je herojstvo upravo u tome što od nasilja ne okreće glavu poput šutljive većine. Šantek time pojačava kod čitatelja socijalnu osjetljivost i suosjećanje, a i postavlja pitanje u kakvom svijetu želimo živjeti i što svatko od nas može učiniti kako bi se suprotstavio nasilju.
Krimić "Dosta!" drugi je kriminalistički roman Brune Šanteka. Njegov prvi krimić "Tajkunovi nasljednici" publika je dočekala s odobravanjem zbog dinamičnih akcijskih scena i poznatih krajolika u kojima se radnja odvija. Kritičari su pak Šanteka pohvalili kao dugoočekivanog nasljednika najpopularnijih autora domaćeg krimića Gorana Tribusona i Pavla Pavličića. U krimiću "Dosta! Šantekov je tempo podjednako dinamičan, ali dok je u "Tajkunovim nasljednicima" pažnju čitatelja pridobio jurnjavom automobilima po prigorskim bregima, u ovom romanu "Dosta!" najdojmljivije su mučne i brutalne scene nasilja nad ženama.
Bruno Šantek, rođen 1969. godine u Zagrebu, autor je romana "Tajkunovi nasljednici" i ispovijesti o životu s astmom "Izdisaj", koja je, uz komentare prof. dr. Nevena Tudorića, objavljena u biblioteci Profil klinika. Šantek je i plodan pjesnik, a prozu piše od 2004. godine.
Šifra artikla 4010-11321
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Bruno Šantek
Broj stranica 226
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga d.o.o.
Godina izdanja 2016.
Jezik izvornika Hrvatski
Izdanje Prvo
Dimenzije artikla 25x25x1 cm
Težina artikla 300 g

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se