Košarica 0
Djevojčica i trombon

Djevojčica i trombon

U čileansku luku Antofagastu stiže trombonist s dvogodišnjom djevojčicom koju predaje malicijskom doseljeniku Estebanu Coppeti uvjeravajući ga da se radi o njegovoj unučici. Unatoč vrlo upitnu srodstvu, Esteban prihvaća djevojčicu koja će s njim proživjeti dane djetinjstva i mladalaštva te pokušati proniknuti u vlastiti identitet i prošlost.
Saznavši da je njena moguća baka Alia Emar – koju su neprijateljski vojnici silovali prve bračne noći na jadranskom otoku Gemi – odluči dati mašti na volju te preuzeti njen identitet i ime kako bi je oživjela vlastitim životom. Iako je krvna veza između Estebana i djevojčice upitna, njihov se odnos zasniva na ljubavi, ironiji i boli, stvarajući među njima još jaču povezanost od one krvne.
Poput drugih malicijskih doseljenika u Čile i Alia Emar gaji veliku ljubav prema filmu, romantičnim junakinjama te posebno prema New Yorku. U njem se jednoga dana želi sresti s Reinom Coppetom, djedovim bratom i mogućim tvorcem filmskoga monstruma Kinga Konga. Potraga za sudionicima bijega u SAD dovodi je do zanimljivih ljudi koji će je podržati ili spriječiti u tom naumu.

U romanu sve vrvi od ljubavi prema životu; bol i nježnost znalački su izbalansirani. Pripovijedanje teče spontano, popraćeno je s puno humora i onog zanosa kojim je Skármeta začarao čitatelje svojih poznatih romana "Nerudin pismonoša" i "Pjesnikova svadba".
Šifra artikla 4010-08315
Književni žanr Proza
Autor Antonio Skármeta
Broj stranica 207
Uvez Tvrdi
Izdavač V.B.Z.
Godina izdanja 2004.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se