Košarica 0
Dječak u koferu

Dječak u koferu

Danska spisateljica Lene Kaaberbøl, najpoznatija po svojemu nizu romana za mlade, i mlada autorica Agnete Friis postigle su svoj najveći uspjeh do sada ovim potresnim romanom, dobitnikom nagrade Harald Morgensen za najbolji krimić 2008. godine, dosad prevedenim na deset jezika i prodanim u više od dva milijuna primjeraka. Prijevod s danskog na engleski jezik napravila je Lene Kaaberbøl, a hrvatski prijevod s engleskoga potpisuje Maja Hrgović.

Možda će vas zanimati

Nina Borg, medicinska sestra u Crvenom križu, supruga i majka dvoje djece, ne može si pomoći – mora činiti dobra djela i ne može odbiti nikoga tko od nje zatraži pomoć, čak i kad bi joj to bilo pametnije. Kad joj nekadašnja prijateljica Karin ostavi ključ javnog ormarića na željezničkom kolodvoru u Kopenhagenu, Nina se uplete u najveću opasnost svoga života. U ormariću pronađe kofer, a u koferu trogodišnjeg dječaka: golog i drogiranog, ali živog.
Je li to dijete žrtva trgovine ljudima? Može li ga predati vlastima, ili će ga one samo vratiti onome tko ga je prodao? Kada sazna da je Karin brutalno ubijena, Nina shvati da opasnost prijeti i njoj i malenom dječaku. Tijekom sve beznadnijeg putovanja kroz Dansku, Nina nastoji otkriti tko je taj dječak, kamo pripada i tko ga točno nastoji uloviti.
Šifra artikla 4010-03675
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Lene Kaaberbøl i Agnete Friis
Broj stranica 220
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka NAJ
Godina izdanja 2013.
Jezik izvornika Danski
Izdanje Prvo
Kratki pregled

Dječak u koferu

Komentari korisnika

Iz Danske nam dolazi novi napeti triler Dječak u koferu, prvi u serijalu o Nini Borg.

Autor: Lea (27.5.2014.)
Nina Borg je medicinska sestra koju nazove nekadašnja prijateljica Karin i ostavlja joj ključ ormarića na željezničkom kolodvoru. Tamo Nina pronalazi golog i drogiranog trogodišnjeg dječaka - u koferu, jedva živog. Ubrzo shvaća da je u opasnosti te bježi s njime da bi ga spasila i pokušala saznati što mu se dogodilo. Neodlučna je predati ga vlastima u strahu kako ne bi bio vraćen onome tko mu je naudio, i dok premišlja što joj je činiti i pokušava dobiti neke odgovore od Karin, nalazi prijateljicu brutalno ubijenu i shvaća da su i ona i dječak u životnoj opasnosti. Odlučuje se na bijeg i usput pokušava saznati tko je dječak, što mu se dogodilo i kako to da je završio u onom koferu. Očito je da je u pitanju trgovina ljudima i da se uplela u situaciju iz koje naizgled nema izlaza....

Priča je dinamična, poglavlja se brzo izmjenjuju i daju nam pogled na situaciju iz perspektive svakog pjedinca, što priču čini zanimljivom, karakterizaciju fantastičnom a likove svakako uvjerljivima. Unatoč tome što je ispričana iz više točaka gledišta, lako je pratiti priču. Svaki od likova ima svoje motive za postupke koje napravi, nagli obrti i zapleti natjerat će vas da pogađate tko je i zašto naručio otmicu dječaka te što će se desiti s njim. Likovi su odlični, a koliko god pogađali ne ćete lako pogoditi tko je glavni negativac cijele te priče.

Priče se na kraju sjedinjuju u fantastičnoj završnici koja čitatelja ostavlja zadovoljnog maštovitošću autorica.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se