Košarica 0
Divna propast

Divna propast

Eksplozivna i strastvena ljubavna priča koju mnogi nazivaju tinejdžerskom verzijom 50 nijansi sive.

Možda će vas zanimati

DOBRA CURA Brucošica Abby Abernathy dobra je djevojka. Ne pije, ne psuje, pristojno se odijeva. Abby vjeruje da je pobjegla od svoje mračne prošlosti, no kad stigne na koledž sa svojom najboljom prijeteljicom Americom, uviđa da novi početak nije tako jednostavan. ZLOČESTI DEČKO Travis Maddox, zgodan, tetoviran i seksi, upravo je netko koga Abby u svojem novom životu mora, i želi – izbjeći. Travis je noću borac koji zarađuje novac u krvavim tučnjavama, a danju je najveći zavodnik kojeg koledž pamti. SIGURNA PROPAST? Abby, imuna na njegov šarm, za Travisa je izazov. No, kad je jednostavnom okladom namami da provede s njim mjesec dana u njegovu stanu, situacija se počinje komplicirati. Travis i ne sluti kako je konačno sreo nekoga tko mu je ravan. ILI POČETAK NEČEG DIVNOG? Travis i ne sluti kako je konačno sreo nekoga tko mu je ravan. I da je ovo početak jedne opsesivne, žestoke veze koje će ih oboje odvesti na mjesta koja nisu mogli ni zamisliti.
Šifra artikla 4010-04035
Književni žanr Ljubavni roman
Autor Jamie Mcguire
Broj stranica 332
Uvez Meki
Izdavač Fokus komunikacije
Godina izdanja 2013.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Divna (i prava) propast...

Autor: Lea (16.5.2014.)
Može li mladenačka ljubav biti intenzivna i trajna? Intenzivna svakako, a u trajnost svi mi želimo vjerovati, i iako je to u današnje doba rijetkost, još uvijek je moguće. Zato je priča o dvoje beznadno zaljubljenih studenata, Abby i Travisu, toliko šarmantna.

Njihove priče ispričane su u dvije knjige: Abbyna u Divnoj propasti, a Travisova u Pravoj propasti. Iako ćete na prvi pogled pomisliti da su te dvije knjige iste, jer je u njima ispričana ista priča samo iz druge točke gledišta, nakon što pročitate knjige shvatit ćete koliko ste bili u krivu. Meni je posebno zanimljiva bila Prava propast, gdje imamo uvid u toliko željenu mušku perspektivu.

Travis je klasični „bad boy“ – alfa mužjak na lošem glasu, ženskaroš koji voli piti i tući se, vozi bijesni motor, svake večeri pokupi drugu djevojku u baru za novu noćnu avanturu, i naravno, već pretpostavljate, ne želi se vezati za nikoga. On je pravi frajer, pojam macho muškarca, cool i neodoljiv, a žene padaju na njega kao lude. No, može li ljubav promijeniti čovjeka? Što se krije iza te divne fasade ravnodušnosti?
Iako ćete u Divnoj propasti saznati rasplet ove intenzivne ljubavne priče, tek u Pravoj propasti upoznajete pravog Travisa Maddoxa u cijelosti: ispričana je njegova pozadina, prošlost, djetinjstvo, sve o njegovoj obitelji, a uz to, njegove želje, ciljevi i osjećaji. Tako saznajemo da se iza muškarca naizgled bez osjećaja krije nešto sasvim drugo, da nitko nije od kamena.... Prikazana je njegova borba s osjećajima, a također i sve njegove misli kada izgovara i radi nešto sasvim suprotno od toga samo kako ne bi ispao mekušac (i kako ne bi ostao povrijeđen).

Ono što mi se najviše dopalo je kako je duhovita ova knjiga. Uz sve što on izgovara, navedeno je i što mu u tom trenu proleti glavom – razne misli - a ne kaže, i nerijetko su me ti komentari dotjerali do suza od smijeha.

Knjigu mogu podjednako čitati i mladi i stariji – to je priča dvoje mladih ljudi koja će vas osvojiti, daje krasan uvid u obje perspektive a obje knjige čine zanimljivu cjelinu koju ne smijete propustiti.

I jesam li spomenula koliko je lik Travisa Maddoxa neodoljiv?

Zašto želite baš taj roman

Autor: Kristina (17.4.2014.)
Priča Travisa i Abby je jedna od onih koje čitatelje ostavlja bez daha, knjigu sam pročitala na engleskom u elektroničkom obliku i apsolutno sam se zaljubila u ove likove i likove njihovih najboljih prijatelja.

Ovo je knjiga koju ću se vraćati i čitati iznova i iznova, stoga bih bila veoma sretna kada bih ju imala i u papirnatom izdanju. Jer je papirnato izdanje uvijek bolje, za mene nema boljeg osjećaja od papira pod prstima, fantastične priče i šalice dobrog čaja. A ova knjiga je stvarno fantastična.

Zašto želim ovaj roman

Autor: Petra (17.4.2014.)
Želim ovaj roman iz istog razloga iz kojeg Travis želi Abby, možda smo potpuno različiti, možda se ranije nikada ne bih okrenula za njim na polici knjižare i možda nikako nije moj par, ali drugi pogled na naslovnicu natjerao me da se zapitam nije li ovaj roman ipak moj par za tople proljetne večeri. I nije li to početak divnog novog čitalačkog iskustva ili možda put u čitalačku propast jer ću se toliko zadubiti u Divnu i Pravu propast da će mi svi ostali književni ljepotani jednostavno proletjeti kraj nosa.

Zašto želite baš taj roman

Autor: Snježana (17.4.2014.)
obožavam čitati ljubavne romane jer nemam bas sreće u ljubavi pa onda da bar mogu čitati o njoj

Divna propast

Autor: Frančeska (16.4.2014.)
Naslov djela mi je obećavajući i mislim da se čita u dahu.

Želim Divnu propast

Autor: Ana (16.4.2014.)
Prošle godine, na preporuku jedne svoje internet kolegice, pročitala sam ovaj roman. I zaljubila se...
Zašto želim baš ovaj roman? Evo odgovora!
Travis i Abby su napisani i oslikani u kontrastu toplo - hladno, crno - bijelo. On je izvana zločest, sexy i tetoviran, voli "jednonoćne susrete" na kauču dnevnoga boravka i piće, a iznutra romantičan i nježan; traži onu koja će, kako mu je majka rekla dok je bio dijete, biti dostojna njegove borbe. Ona je izvana krhka, slatka i dobra, ali nepovjerljiva i šutljiva te nosi teret svoje prošlosti koja izlazi na vidjelo u Vegasu; Lucky Thirteen. Roman počinje njihovim susretom kada je Travis imao boks meč, a kulminira jednomjesečnim zajedničkim životom. Oboje spavaju u zajedničkom krevetu, svađaju se, razgovaraju, uče zajedno i izlaze. Travis se bori na sve načine protiv osjećaja koje skriva od Abby kako ne bi bio povrijeđen, ali i prepušta njima u različitim situacijama. Od Tota do tetovaže, pokazuje joj kako ju obožava cijelim svojim bićem. A ona? Ona odlazi i ostavlja ga praznog. Međutim, nakon što joj izjavi svoje osjećaje i postavi karte na stol, shvaća kako i ona njega voli na isti taj način i kako je cijela situacija u kojoj su se našli bila apsurdna.
Oboje shvaćaju kako su na prvi pogled imali pogrješno mišljenje jedno o drugome i upuštaju se u neizbježnu romansu.
Roman završava sretno. Njih dvoje se vole, vjenčaju i tetoviraju. Hepi end. Ali to je samo uvod za daljnja događanja...
Želim ovaj roman u svojoj kolekciji romana jer ga želim ponovno čitati. Mad Dog je, za mene, jedan od ljubavnika kojima ću se rado vraćati.
Želim ga samo za sebe da mu se mogu obratiti i kada sam tužna i kada sam vesela. Jer, Travis je sve ono što ja tražim od muškarca, iako je fiktivan. On je san za svaku djevojku. On je jedan i jedini, on je raj i pakao. On je Travis Mad Dog Maddox, fiktivna ljubav moga života.

Obožavam ljubavne romane

Autor: Silvija (16.4.2014.)
Ništa se ne da usporediti s ljubavnim romanom. On je sladak kao topla čokolada i pitak kao vruća kava ujutro. Ljubavni romani su dobra zabava, super način da se opustim i na tren odem iz svoje svakodnevnice. Odlična terapija!
Trenutno sam bez posla pa bi me ovaj itekako razveselio.

Divna propast

Autor: Marina (15.4.2014.)
Obožavam čitati knjige, pogotovo ljubavne romane te mi je jedna od želja da imam tu knjigu jer mi je super i preljepa! :)

Zašto želim osvojiti Pravu propast?

Autor: Magdica (15.4.2014.)
Počnimo od toga da u ljubavnim romanima tražim utjehu za svoju "ljubavnu propast" ili bolje reći traume. Naslov već obečava uzbudljivu ljubavnu priču i mnoge zaplete, samo što ova priča sigurno ima sretan kraj za razliku od moje, no ne predajem se, jer sam bitku ili bitke izgubila, no ne još i rat! Kako svaka knjiga svoju poruku ima, tako će me me i ova nečemu naučiti.

zanimljivo

Autor: Nebojša (15.4.2014.)
Kad već nisam pročitao 50 nijansi sive, bilo bi dobro pročitati barem ovu "tinejdžersku" verziju ;)

Zašto zelim Pravu propast?

Autor: Ivana (15.4.2014.)
Jer sam odigrala sva moguca darivanja s ovom knjigom i nikada ju dobila, zapravo sama kupujem knjige uvijek. U svojoj Gradskoj knjižnici kad dođem nikad je nema.

Jer imam iskustva s osobom kao što je Travis i to sam duboko zakopala ,ali ovo zelim jako jako ma najjače procitati :)

Jer krećem na fax uskoro i ovo bi mi savršeno došlo,i ja sam mirna i pristojna :D

Zašto baš "Divna propast"?

Autor: Monika (15.4.2014.)
Ako je ovo jedna od verzija 50 nijansi sive, mislim da ne moram ništa više reći :) dobra cura i zločesti dečko uvijek u konačnici daju dobru kombinaciju (ako ništa drugo, barem za nas čitatelje). Vjerujem da će biti odlična i stoga bi je htjela u svojoj maloj kolekciji knjiga.

Divna propast

Autor: Viktorija (15.4.2014.)
Već jako dugo si želim tu knjigu,a već je stigao i nastavak. Obožavam tu vrstu knjige i jedino mi ona još nedostaje u kolekciji.Želim uživati čitajući knjigu

Zasto zelite knjigu

Autor: Natali (14.4.2014.)
Divna propast! Vuhoo, to je knjiga za mene. A zašto je hoću za sebe? Ima tu mali milijun razloga prvo ja sam poznati knjigoljubac u obitelji i moja strast za čitanjem dobre knjige me povukla prema ovoj Divnoj knjizi, drugi razlog je što znam da svaka knjiga opušta a što je bolje u ovo stres vrijeme od moderne ljubavne knjige, koja potiče sanjarenje? Treće, volim Travisa otkako sam čula za njega. Moram pročitati njegovu priču s Abby kako bi se uvjerila da je pravi tip s mekim srcem, kakve ja volim :-*. Knjiga je dragulj a Travis is a :-) shinning light in it. B-) :-* love the books.

Zašto želite baš taj roman?

Autor: Petra (14.4.2014.)
Željela bih osvojiti baš ovaj roman zato što mi se radnja čini vrlo zanimljiva, a i sama ću, poput likova iz ove knjige, ove godine biti brucošica. Bilo bi zanimljivo pročitati nečiji "novi početak" pa zamišljati hoće li moj biti sličan, ili možda još i uzbudljiviji. A i inače volim oklade, pa 'ko zna, možda nakon ovog romana postanem opreznija s njima. ;)

Zašto želite baš taj roman?

Autor: Valentina Tyna (14.4.2014.)
volim čitati i voljela bih ovu knjigu zbog Travisa, svi luduju za njim, pa bi i ja

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se