Košarica 0
Demon školske knjižnice

Demon školske knjižnice

Napeta i vješto napisana priča o šesteročlanoj skupini prijatelja dvanaestogodišnjaka koja provodi naizgled uobičajen život ispunjen dječjim nestašlucima, prepirkama, prijateljstvom i prvim simpatijama zapliće se kad svi zajedno krenu u rješavanje zagonetki koje se pojavljuju na vrlo neobične načine.

Možda će vas zanimati

Kad bismo pokušali odrediti žanr romana Demon školske knjižnice, vjerojatno bi to bio avanturistično-fantastični roman za mlade, što je upravo jedna od njegovih najvećih kvaliteta. Naime, romana s takvom tematikom koje u nas pišu domaći autori nema već godinama. Napeta i vješto napisana priča o šesteročlanoj skupini prijatelja dvanaestogodišnjaka (četiri dječaka i dvije djevojčice) koja provodi naizgled uobičajen život ispunjen dječjim nestašlucima, prepirkama, prijateljstvom i prvim simpatijama zapliće se kad jedan od dječaka dobije kaznenu zadaću u kojoj mora opisati lik iz zadane knjige.

U knjizi posuđenoj u knjižnici sasvim neočekivano nailazi na olovkom ispisanu poruku koja se zagonetno pojavljuje svaki put kad je obriše. U slučaj se uključe i ostali članovi družine te svi zajedno kreću u rješavanje zagonetki koje se pojavljuju na vrlo neobične načine.

Detalje avantura nadahnuto je ilustrirao Damir Bišćan.
Šifra artikla 4010-10364
Književni žanr Dječji roman
Autor Morea Banićević
Broj stranica 220
Uvez Tvrdi
Izdavač Algoritam
Biblioteka Arboretum Electa
Godina izdanja 2015.
Izdanje prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se