Košarica 0
Crnoooka plavuša

Crnoooka plavuša

Puno pažnje i pohvala dobio je roman Crnooka plavuša, roman u kojem se vraća jedan od najpoznatijih privatnih detektiva svih vremena, junak romana Raymonda Chandlera – Philip Marlowe.
Nimalo manje nije važno što ovu avanturu potpisuje sjajni Benjamin Black što je pseudonim Bookerom nagrađenog Johna Banvillea, jednog od najboljih suvremenih engleskih pisaca.
Radnja romana smještena je u rane 1950-e, u Kaliforniju. U ured Philipa Marlowea ulazi prelijepa žena koja ga moli da pronađe njezina ljubavnika koji je bez traga nestao.
Tek što Marlowe krene kopati po slučaju, otkriva da je zapleteniji no što je mislio i da ima posla sa samom kremom kalifornijskog društva i pojedincima koji će učiniti sve ne bi li spasili svoja bogatstva...
Ovako punokrvan i zavodljiv krimić s velikim naklonom prema majstoru žanra Raymondu Chandleru, mogao je napisati samo izuzetan pisac kao što je Benjamin Black koji je besprijekorno uhvatio ton i atmosferu Chandlerovih romana te mu podario besprijekorno suvremeno ruho.
O reakcijama dovoljno svjedoči pohvala kralja žanrovske literature Stephena Kinga koji je, nakon što je pročitao roman, napisao: „Raymond Chandler sada se negdje sigurno smješka jer ovaj sjajni tvrdo kuhani krimić savršeno je uhvatio njegovu melankoliju. Priča je sjajna, ali zadivilo me kako je John Banville besprijekorno uspio prenijeti na čitatelja onaj isti osjećaj koji imate čitajući Chandlera. Uživao sam u ovoj knjizi. Činilo mi se kao da sam susreo starog prijatelja, onog za kojeg se mislilo da je mrtav, a sada se ušetao u sobu.“
Šifra artikla 4010-10746
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Benjamin Black
Broj stranica 244
Uvez Meki
Izdavač Profil knjiga
Godina izdanja 2015
Izdanje 1

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se