Košarica 0
COOLPIX B500, crni

Nikon COOLPIX B500, crni + GRATIS Fujitsu punjač sa 4 punjive baterije

Nikon COOLPIX B500 omogućuje jednostavno snimanje slika zadivljujuće kvalitete.
Isprobajte snagu objektiva NIKKOR s 40x optičkim zumom, koji se može proširiti na 80x uz Dynamic Fine Zoom¹, i koji vas vodi u središte zbivanja, a bočna ručica zuma omogućuje izvanrednu stabilnost. Pronađite vlastitu jedinstvenu točku gledišta pomoću LCD monitora visoke razlučivosti i prilagodljivim nagibom, jednostavno snimite objekte pomoću gumba za prethodno podešen zum, a pomoću funkcije SnapBridge povežite fotoaparat s pametnim uređajem. Intuitivno rukovanje olakšava snimanje, često upotrebljavanim funkcijama moguće je pristupiti pomoću kotačića za odabir načina, a klasični dizajn jamči ugodan osjećaj u ruci.
COOLPIX B500 sa 16 megapiksela olakšava snimanje događaja na kreativan način.

Samo najbrže za vaš novi fotoaparat

JEDNOSTAVNO I INTUITIVNO RUKOVANJE I IZVRSNA KVALITETA SLIKE
Uživajte u jednostavnom rukovanju uz zajamčen sjajan rezultat, što vam omogućuje da se usredotočite na stvaranje kreativne kompozicije. Kotačić za odabir načina omogućuje da vam često upotrebljavane funkcije budu na dohvat ruke, a mnoštvo funkcija olakšava snimanje dojmljivih videozapisa pune HD razlučivosti (1080p/60i) i izvrsnih fotografija dok ste na putu ili se bavite hobijem kao što je gledanje zvijezda ili promatranje ptica. Uz 16 megapiksela i visokoučinkovit senzor CMOS s pozadinskim osvjetljenjem uvijek ćete snimati slike visoke kvalitete koje ste uvijek željeli, a uz to možete i snimati gdje god da otputujete jer fotoaparat napajaju baterija AA koje možete nabaviti bilo gdje u svijetu.

OBJEKTIV NIKKOR S 40X OPTIČKIM ZUMOM
Objektivom NIKKOR s 40x optičkim zumom, koji je moguće proširiti na 80x uz Dynamic Fine Zoom¹, snimajte oštre detalje udaljenih objekata urbanih pejzaža ili snimajte iznimno jasne fotografije mjeseca i noćnog neba. Pouzdana optika NIKKOR nudi iznimne performanse pa možete uživati u snažnim objektivima od širokokutnih 22,5 mm do supertelefotografskih kutova gledanja od 900 mm (ekvivalentno žarišnoj duljini od 35 mm) na kompaktnom fotoaparatu.

VISOKOUČINKOVITO SMANJENJE VIBRACIJA (VR)
Da biste postigli jasne slike, fotoaparat mora biti stabilan. Visokoučinkoviti VR učinkovito smanjuje zamućenje uzrokovano podrhtavanjem fotoaparata, čak i pri zumu od 40x pa su oštre slike zajamčene. VR efekt pomaka objektiva ekvivalentan je povećanju od 3,0 stupnja brzine okidača (utemeljeno na CIPA standardu pri maksimalnom telefotografskom položaju), a drška za jednostavno držanje olakšava stabiliziranje fotoaparata.

SNAPBRIDGE
SnapBridge omogućuje stalnu vezu između fotoaparata i pametnog telefona ili tableta uz malu potrošnju energije te vam omogućuje jednostavno upravljanje fotografijama i snimanjem. Sada možete sinkronizirati snimke sa svojim pametnim uređajem tijekom snimanja i u trenu dijeliti slike u Nikonovoj kvaliteti. Usto, možete upravljati glavnim funkcijama fotoaparata putem telefona, osigurati vremensku točnost i ažuriranost fotoaparata i još mnogo više.
Aplikacija je trenutačno dostupna za Android uređaje. Aplikacija za iOS bit će dostupna u App Storeu® od kolovoza 2016.

KOTAČIĆ ZA ODABIR NAČINA
Personalizirajte snimanje tako da omiljene funkcije, kao što su Automatski, Scenski način rada ili Sportovi, postavite na kotačiću za odabir načina pri vrhu fotoaparata da biste im lakše pristupali. Nakon toga će promjena postavki biti intuitivna i jednostavna, a snimanje potpuno jednostavno.

BESPRIJEKORNI HD VIDEOZAPISI PUNE RAZLUČIVOSTI
Snimanjem HD videozapisa pune razlučivosti (1080p/60i) uz pomoć hibridnog VR-a (smanjenje vibracija) s 4 osi koji pomoću pomaka objektiva i električnog VR-a smanjuje podrhtavanje fotoaparata i učinkovito smanjuje zamućivanje, čak i pri potpunom 40x optičkom zumu, zauvijek ćete zaboraviti mutne videozapise. Impresionirajte svoje prijatelje kristalno jasnim videozapisima obiteljskih proslava, koncerata, arhitekture ili životinjskog svijeta koji su snimljeni do krajnjih detalja bez obzira koliko je objekt bio udaljen od vas, a tijekom snimanja videozapisa snimajte i fotografije.

VELIKI OKOMITO ZAKRETNI LCD MONITOR VELIČINE 7,5 CM (3 INČA) I 921.000 TOČAKA
Uživajte u jednostavnosti snimanja uz pomoć okomito zakretnog širokokutnog monitora koji olakšava stvaranje kreativne kompozicije i omogućuje da vidite što se točno nalazi u kadru. Uživajte u ugodnom snimanju fotografija i videozapisa iz raznih kutova prilagođenom vrsti objekta. Zaslon visoke razlučivosti troši vrlo malo energije pa ćete u trenutku kad vam zatreba imati i više nego dovoljno baterije za snimanje. Nudi oštru reprodukciju boja i vrhunsku vidljivost čak i kada se promatra bočno. Premaz protiv odsjaja i akrilni premaz koji onemogućuje otiske prstiju jamče jasan prikaz u bilo kojem trenutku, a funkcija namještanja svjetline s 5 razina omogućuje vrhunsku vidljivost prilikom reprodukcije slika tijekom vrlo sunčanih dana.

UDOBNA DRŠKA; PRENOSIV
Fotoaparat je ergonomski oblikovan u svrhu stabilnog držanja, iako je kućište iznimno prenosivo: približno 113,5 (Š) x 78,3 (V) x 94,9 (D) mm, a vrlo je ugodan za držanje. Klasičnog je izgleda, visokih performansi i male težine. Teži oko 542 g, što obuhvaća baterije i SD karticu.

AF S PRONALASKOM CILJA
U trenu se fokusirajte na objekt pomoću tehnologije AF-a s pronalaskom cilja koji analizira uvjete snimanja radi brzog pronalaženja objekta. Samo usmjerite svoj fotoaparat na objekt i on će u trenutku predvidjeti područje fokusiranja. Aktivno područje fokusiranja automatski se postavlja ovisno o veličini objekta, što osigurava da će sve slike uvijek biti jasne. AF s pronalaskom cilja jednako je učinkovit bilo da se objekti nalaze u sredini kadra ili izvan sredine, a učinkovit je i prilikom snimanja manjih objekata, kao što su hrana ili cvjetovi.
Šifra artikla 40904-00463
Brand Nikon
Vrsta Kompaktni fotoaparati
Efektivni pikseli 16,0 milijuna (obrada slike može smanjiti broj efektivnih piksela)
Objektiv NIKKOR s 40x optičkim zumom
Boja Crna
Dimenzije artikla 11.35x7.83x9.49 cm
Jamstvo 2 godine
Vrsta: Kompaktni digitalni fotoaparat
Efektivni pikseli: 16,0 milijuna (obrada slike može smanjiti broj efektivnih piksela)
Senzor slike: CMOS veličine 1/2,3 inča, ukupni broj piksela: približno 16,76 milijuna
Objektiv: Objektiv NIKKOR s 40x optičkim zumom
Žarišna duljina: 4,0 do 160 mm (kut gledanja ekvivalentan onom na objektivu od 22,5 do 900 mm u formatu 35 mm [135])
f-broj: f/3 do 6,5
Konstrukcija objektiva: 12 elemenata u 9 grupa (3 ED elementa objektiva)
Uvećanje: Do 4x (kut gledanja ekvivalentan onom na objektivu od približno 3600 mm u formatu 35 mm [135])
Smanjenje vibracija: VR pri pomaku objektiva (fotografije), VR pri pomaku objektiva i elektronički VR (videozapisi)
Automatsko fokusiranje: AF s otkrivanjem kontrasta
Raspon fokusa: [W]: pribl. 30 cm do beskonačnosti, [T]: pribl. 3,5 m do beskonačnosti, makro način rada: pribl. 1 cm do beskonačnosti (širokokutni položaj), (sve su udaljenosti izmjerene od sredine prednje površine objektiva)
Način područja AF-a: Prioritet lica, ručno s 99 područja fokusiranja, centrirano, praćenje objekta, AF s pronalaskom cilja
Zaslon: TFT LCD dijagonale 7,5 cm (3 inča) s pribl. 921.000 točaka sa širokokutnim prikazom i premazom protiv odsjaja i 5 razina prilagodbe svjetline te mogućnošću nagiba od približno 85° prema dolje i 90° prema gore
Pokrivenost kadra: pribl. 99 % vodoravno i okomito (u odnosu na stvarnu sliku)
Pokrivenost kadra (pri reprodukciji): pribl. 99 % vodoravno i okomito (u odnosu na stvarnu sliku)
Pohrana podataka - Medij: SD, SDHC, SDXC, interna memorija (pribl. 20 MB)
Datotečni sustav: Kompatibilno s formatima DCF i Exif 2.3
Pohrana podataka - Format datoteke
Fotografije: JPEG, videozapisi: MP4 (videozapisi: H.264/MPEG-4 AVC, zvuk: AAC stereo)
Veličina slike (pikseli): 16M (visoko) [4608 x 3456 (fino)], 16M [4608 x 3456], 8M [3264 x 2448], 4M [2272 x 1704], 2M [1600 x 1200]; VGA [640 x 480], 16:9 [4608 x 2592], 1:1 [3456 x 3456]
ISO osjetljivost: ISO 125 do 1600, ISO 3200, 6400 (dostupno prilikom korištenja automatskog načina)
Mjerenje ekspozicije: Matrično, centrirano (digitalni zum manji od 2x), mjerenje točke (digitalni zum 2x ili više)
Regulacija ekspozicije: Programirana automatska ekspozicija i kompenzacija ekspozicije (-2,0 do +2,0 EV u koracima od 1/3 EV)
Vrsta okidača: Mehanički i elektronički CMOS okidač
Brzina okidača: 1/1500 – 1 s; 1/4000 s (najviša brzina tijekom brzog kontinuiranog snimanja), 25 s (svjetlosni tragovi u višestrukoj ekspoziciji osvijetljenog scenskog načina rada)
Samookidač: 10 s, 2 s, 5 s (okidač za autoportret)
Otvor blende: Odabir ND filtra s elektroničkim upravljanjem (-2 AV)
Raspon otvora blende: 2 koraka (f/3 i f/6 [W])
Ugrađena bljeskalica: Da
Pokrivenost bljeskalice (cca): [W]: 0,5 do 6,9 m, [T]: 3,5 m
Regulacija bljeskalice: TTL automatska bljeskalica s nadzorom predbljeskalica
USB: Hi-Speed USB, podržava Direct Print (PictBridge), priključak za audio/videoizlaz (za videoizlaz se mogu odabrati NTSC ili PAL)
HDMI izlaz: HDMI mikropriključak (vrsta D)
Audio ulaz: Mini pinska stereoutičnica (promjera 3,5 mm; podržano priključivanje za napajanje)
Audio izlaz: Mini pinska stereoutičnica (promjera 3,5 mm)
Wi-Fi (bežični LAN) standardi: IEEE 802.11b/g (standardni bežični LAN protokol)
Wi-Fi (bežični LAN) radna frekvencij: 2412 do 2462 MHz (kanali 1 do 11)
Wi-Fi (bežični LAN) sigurnost: Provjera vjerodostojnosti: otvoreni sustav, WPA2-PSK
Bluetooth standardi: Bluetooth specifikacija verzije 4.1
Podržani jezici: arapski, bengalski, bugarski, kineski (pojednostavljeni i tradicionalni), češki, danski, nizozemski, engleski, finski, francuski, njemački, grčki, hindski, mađarski, indonezijski, talijanski, japanski, korejski, marathi, norveški, perzijski, poljski, portugalski (europski i brazilski), rumunjski, ruski, srpski, španjolski, švedski, tamilski, telugu, tajlandski, turski, ukrajinski, vijetnamski
Izvori napajanja: Četiri LR6/L40 alkalne baterije (AA veličine), četiri litijske baterije FR6/L91 (AA veličine), četiri Ni-MH baterije EN-MH2 koje se mogu puniti (dostupne zasebno), strujni ispravljač EH-67/EH-67s (dostupan zasebno)
Vijek trajanja baterije1: pribl. 600 snimki pri upotrebi s alkalnim baterijama, pribl. 1240 snimki pri upotrebi s litijskim baterijama, pribl. 750 snimki pri upotrebi s baterijama EN-MH2
Vijek trajanja baterije pri snimanju videozapisa: pribl. 1 sat i 30 minuta pri upotrebi s alkalnim baterijama1, pribl. 4 sata i 30 minuta pri upotrebi s litijskim baterijama1, pribl. 2 sata i 35 minuta pri upotrebi s baterijama EN-MH21
Priključak stativa: 1/4 (ISO 1222)
Dimenzije (Š x V x D): pribl. 113,5 x 78,3 x 94,9 mm (bez izbočenja)
Težina: pribl. Približno 542 g (uključujući alkalne baterije LR6/L40 (veličine AA) i SD memorijsku karticu)
Radna okolina - temperatura: 0 °C do 40 °C
Radna okolina - vlažnost: 85 % ili manje (bez kondenzacije)
Priložena dodatna oprema: Remen fotoaparata, alkalne baterije (x4) LR6/L40 (veličine AA) (priložene baterije namijenjene su samo za probno razdoblje), poklopac objektiva LC-CP31 (s kabelom), USB kabel UC-E16

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se