Košarica 0
Carstvo straha; Islamska država - pogled iznutra

Još pregleda

  • Carstvo straha; Islamska država - pogled iznutra

Carstvo straha; Islamska država - pogled iznutra

Besplatno pročitaj poglavlje
Novinar BBC-ja Andrew Hosken donosi nam priču iznutra o Islamskoj državi. Izvještavajući iz prve ruke, Hosken gradi sveobuhvatnu sliku Islamske države, njezine okrutne ideologije i istrebljivačkih metoda. U jednakoj mjeri privlačna i užasavajuća, knjiga Carstvo straha otkriva nam kako je Islamska država nastala, istražuje kako je se može poraziti i postavlja zastrašujuće pitanje – ako uspijemo poraziti IS, možemo li zaustaviti pojavu druge grupe koja će ga zamijeniti?
Recenzije:
„Knjigu krasi jednostavna razumljivost povijesnog udžbenika izlizanog od čitanja. Priča o IS-u napreduje jasnim i logičnim koracima, bez nespretnih stanki za melodramatičnost ili pravedničku ogorčenost, a analiza ni u jednom trenutku ne gubi preglednost.“ (Tychy)
„Dobro istražena... Hoskenova je knjiga dragocjen izvor informacija o tome kako izgleda život pod jednim od najrepresivnijih režima suvremenog doba.“ (Con Coughlin Mail on Sunday)
„Hosken je odlučan i vješt vodič kroz zbunjujuću kompleksnost bliskoistočnog kotla... njegov integritet i dobro poznavanje teme nesumnjivo pridonose uspjehu da objasni neobjašnjivo. Razumjeti ISIS možda je isto kao i naposljetku ga poraziti. Ako je tako, Hosken zaslužuje priznanje za svoje zastrašujuće, ali i prosvjetljujuće djelo.“ (Independent on Sunday)
„Iznimno je važno da razumijemo pozadinu i mentalitet IS-a... Knjiga Carstvo straha Andrewa Hoskena dobra je početna točka za to jer je iznimno informativna i donosi priču o IS-u od njegovih opskurnih početaka do sadašnjosti, uz nekoliko iznenađujućih otkrića putem.“ (Evening Standard)
Šifra artikla 4010-10821
Književni žanr Monografije
Autor Andrew Hosken
Izdavač Večernji list
Godina izdanja 2015
Izdanje Prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se