Košarica 0
Čarobna kupka Doktora Proktora

Čarobna kupka Doktora Proktora

Prvi roman Joa Nesboa za djecu. U njemu pratimo avanture otkačenog profesora i njegovih prijatelja Mrve i Lise. Pripremite se za putovanje kroz vrijeme... i svu silu nevolja u koje se ova neobična družina sposobna uvaliti.

Možda će vas zanimati

Niste valjda mislili da je Doktor Proktor cijelu karijeru proveo u podrumu samo kako bi izumio Prdoprah? U redu, u redu, nije taj prah za prđenje do svemira mala stvar. Ali, nije ni Doktor Proktor od jučer. Hm. Ili možda jest? Čarobna kupka Doktora Proktora još je genijalniji izum od Prdopraha. Kada, voda, malo čarobne sapunice i – voila – već ste u prošlosti, na poprištu neke od povijesnih epizoda, u društvu likova koje ste dosad viđali samo u udžbenicima iz povijesti. Nije moguće putovati kroz vrijeme? Aha. Pitajte Mrvu i Lisu. Ovaj put, u misiji spašavanja do ušiju zaljubljenog Doktora Proktora i njegove stare ljubavi, Juliette Margarine, nisu jurcali samo kroz mjesta, nego i kroz stoljeća. Pritom, umalo su im glave došli zli vodenkonji na čelu s Barometrom, ganjala ih je Raspa s koturaljkom na drvenoj nozi, pa su malo skicirali Eiffelov toranj, šarmirali Ivanu Orleansku, torpedirali Napoleona u nebesa, otkazali bitku kod Waterlooa... Uglavnom, kada je spremna. I uopće ne brinite. Mrva sve drži pod kontrolom.
Šifra artikla 4010-04029
Književni žanr Dječji roman
Autor Jo Nesbo
Broj stranica 308
Uvez Meki
Izdavač Fokus komunikacije
Godina izdanja 2013.
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Nesbo opet oduševljava!

Autor: Lea (31.10.2014.)
Nakon genijalne “dječje” knjige “Prdoprah doktora Proktora” slijedi jednako zanimljiv nastavak. Riječ “dječje” namjerno je u navodnicima – knjiga JEST dječja no podjednako oduševljava i odrasle, a one koje su u mojem vlasništvu stalno su posuđene. Iako Nesbo zasluženo slovi kao majstor krimića, knjige koje piše za djecu su toliko genijalne da me svaki puta iznova oduševe.

U “Čarobnoj kupki doktora Proktora” Mrva i ekipa nastavljaju svoje pustolovine uz genijalni izum (naslov odaje o čemu je riječ). Koristeći čarobnu kupku kako bi putovao kroz vrijeme, doktor Proktor odluči potražiti ljubav svog života, Juliette Margarine. Naravno, to neće proći bez komplikacija pa će njegovi prijatelji morati “uskočiti” i spašavati situaciju. Uz to, naći će se na poprištu nekoliko povijesno bitnih događaja što knjigu čini još zanimljivijom.

Druga knjiga iz serijala jednako je kvalitetna kao i prva te je još jednom opravdala autorovu slavu. U nastavku, uz postojeće, postupno upoznajemo i nove likove, pri čemu autor zbilja oduševljava svojom originalnošću pri stvaranju novih likova i njihovim karakterizacijama. Događaju i likovi iz “Čarobne kupke” vezani su uz “Prdoprah” pa svakako ne propustite čitati ih po redu.

Moram se vratiti tvrdnji iz uvoda. Odrasli zbilja rado čitaju ove knjige, a ja, iako velika ljubiteljica krimića i trilera, trenutno preferiram Nesbove dječje knjige nad onima drugoga žanra. Osim što su urnebesno zabavne – i likovi i događaji – te nevjerovatno kreativne, odrasli ( a i djeca) mogu iz ovih priča izvući mnoge pouke. Uz one nezaobilazne, o vrijednosti prijateljstva, sve do zaključka kako je ratovanje nepotrebno i malo je potrebno kako bi se spriječilo.

Također, ove su knjige idealne kako bi djeci pokazali da je čitanje zabavno – iskoristite to!

Topla preporuka za ovo štivo uz koje će uživati svi ukućani, a koje se čita nekoliko puta. Dokle čekamo treću knjigu iz serijala (“Doktor Proktor i smak svijeta” izaći će svaki čas) svakako nabavite prve dvije knjige, a ako već jeste, ne moram ni spominjati da ćete ih u iščekivanju nastavka rado pročitati – još jednom!

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se