Košarica 0
Bezbožnice

Bezbožnice

Besplatno pročitaj poglavlje
Bezbožnice te cijelog zaokupe. Psihologizacija je bogata, a radnja kompleksna i majstorski postavljena. Nisam ih mogla prestati citati, cak i kad bih osjetila da me vuku u duboku tamu. Jedva čekam da vidim koji je sljedeći potez Alex Marwood.
Jojo Moyes
Jednog ljetnog jutra tri su se djevojčice prvi put srele. Do kraja dana dvije od njih završile su u zatvoru zbog umorstva. Dvadeset godina kasnije istraživanje niza mučnih ubojstava djevojaka novinarku Kirsty Lindsay dovest ce do čistačice Amber Gordon. Ovo je prvi susret Kirsty i Amber od onog zlokobnog dana kad su bile djeca, kad se dogodio strašan zločin. Svjesne opasnosti u kojoj se nalaze, s novim identitetom i obiteljima koje žele zaštititi, učinit ce sve što je potrebno da sačuvaju svoju mračnu tajnu. No hoće li u tome uspjeti? Ili ce im njihove nove obitelji okrenuti leđa, a horde razjarenih susjeda doći pred vrata?
Šifra artikla 4010-08988
Književni žanr Kriminalistički roman/Triler
Autor Alex Marwood
Broj stranica 380
Uvez Meki
Izdavač Mozaik knjiga
Godina izdanja 2014
Izdanje Prvo

Komentari korisnika

Odličan triler

Autor: Lea (16.3.2015.)
Davne 1986.godine dogodilo se stravično ubojstvo četverogodišnjakinje, a dvije nešto starije djevojčice proglašene su krivima za ubojstvo.
Opisane su kao “čisto zlo” te su im nakon godina provedenih u popravnim institucijama dati novi identiteti. Iako na doživotnoj uvjetnoj, dobile su novu priliku za normalan život uz uvjet da se više nikada ne sretnu.
Dvadeset i pet godina kasnije misteriozna ubojstva serijskog ubojice povezat će novinarku i čistačicu u zabavnom parku. Iako odluče kloniti se jedna druge, njihovi putevi neprestano se isprepliću te ne slute kakve komplikacije će im to donijeti. Hoće li biti raskrinkane?
Priča uglavnom prati aktualne događaje iz sadašnjosti, no također se vraća i u prošlost gdje je malo-pomalo prepričan koban dan kada je mala Chloe ubijena a životi dviju djevojčica zauvijek su promijenjeni.
Što je dovelo do stravičnog događaja i tko je kriv?
Knjiga je vrlo interesantna i teško se odvojiti od nje. Ipak, nije pisana kao klasičan psihološki triler iako sadrži sve elemente istog. Upravo ona kraća poglavlja koja objašnjavaju događaje kobnog dana iz djetinjstva su ona koja daju nevjerojatne doze napetosti priči koja slijedi sadašnjost.
Tako svako poglavlje sadrži neko iznenađenje koje neminovno tjera na čitanje i dovodi do apsolutno fantastičnog raspleta obiju priča koje pratimo, kad se napokon povezuju i daju cjelovitu sliku. Životi likova opisani su do sitnih detalja a pošto ih pratimo od najranijeg djetinjstva psihološka je karakterizacija vrhunski odrađena pa pojašnjava svaku njihovu reakciju, bojazan i postupak.
Razina napetosti koja raste u njima toliko je visoka da ćete se osjećati kao da ste jedan od likova knjige i na momente će vas obuzeti očaj, panika, beznadnost, što knjigu čini sjajnom jer priču u cijelosti možete proživjeti kroz likove. Veliki dio vremena provela sam pitajući se koliko je kazneni sustav pošten. Jedan od likova nakon svega ima odličan život, dok drugi ispašta, a sve iz razloga jer nije imala sreće. Isto vrijedi i u životu općenito.
Netko se nekažnjeno izvlači dok se na drugome sve lomi. Potom ono što se mnogi pitamo – može li se osoba uistinu promijeniti? Također se postavlja i pitanje koliko daleko smo sposobni ići kako bi sakrili mračne tajne i zaštitili one koje volimo... “Odjednom mu više ne želi reći. Ne želi mu reći jer ne zna kako želi da reagira. Ne zna može li podnijeti njegovu sućut ili to da ju ne dobije.”

Ovo je odlična knjiga koja sadrži sve što volim: napetost i neizvjesnost od prve do zadnje stranice, odličnu fabulu koja na momente prožima jezom te zaplet i rasplet događaja koji svakako potiču da se zamislite nad važnim životnim pitanjima.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se