Košarica 0
Bez straha - Razgovor Terese Forcades i Esther Vivas

Bez straha - Razgovor Terese Forcades i Esther Vivas

Benediktinska redovnica s doktoratima iz zdravstva i fundamentalne teologije Teresa Forcades i Vila i njezina sugovornica, novinarka i magistrica sociologije Esther Vivas i Eseve progovorile su o mnogim aspektima suvremenosti, bez straha.
Španjolski projekt U dva glasa je osmišljen iz prijeke potrebe. Potrebe za promjenom. Kriza upravlja našim životima na mnoge načine i zbog nje je očito da je došao kraj jednom potrošenom političkom i institucionalnom sustavu. Okupljanje, susret i rasprava potrebniji su no ikada kako bi se raskinulo s bliskom prošlošću, potaknulo promjenu iz civilnog društva i moglo izgraditi pravednije i demokratičnije društvo. U dva glasa i praktično pokazuje kako surađivati, jer razgovor je početak suradnje.

Lako ćemo se složiti oko toga da se političko i ekonomsko uređenje otelo kontroli, ali kako je ono proizvod društvenih sila, reformom/revolucijom društva se može opet i staviti pod kontrolu i uspostaviti načela slobode i društvene pravde. Vođene tom “optimističnom” činjenicom Forcades i Vivas će se u svojim razgovorima dotaknuti mnogih gorućih tema: siromaštva, prava na odlučivanje, farmaceutske industrije, kapitalizma, gubitka radničkih prava, novih pokreta, ali i etike, socijalne interpretacije Biblije, ideje slobode…
Šifra artikla 4010-08940
Književni žanr Znanstvena publicistika
Autor Teresa Forcades i Vila
Esther Vivas i Eseve
Broj stranica 104
Uvez Meki
Izdavač Algoritam
Biblioteka mala Facta
Godina izdanja 2014.
Izdanje prvo

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se