Košarica 0
Atkinson/Hilgard Uvod u psihologiju (Knjige)

Atkinson/Hilgard Uvod u psihologiju

Četrnaesto američko i prvo hrvatsko izdanje Uvoda u psihologiju, čiji su autori Atkinson i Hilgard, označava novo razdoblje ovog klasičnog udžbenika koji studente uvodi u psihologiju. Dugogodišnjim suradnicima Smithu, Bemu i Susan Nolen-Hoeksema, pridružilo se troje novih: Barbara L. Frederickson i Stephen Maren s Michigenskog sveučilišta te Geoffrey Loftus sa Sveučilišta Washington. Frederickson, Maren i Loftus unose u tekst novu perspektivu, iako oni zasigurno nisu novi u psihologiju, već su sve troje međunarodno cijenjeni istraživači i nastavnici.

Klasično i suvremeno

Izuzetno je važno da studenti razumiju i cijene klasična ispitivanja koja čine temelje psihologije. Međutim, u suvremenoj psihologiji postoji golema količina inovativnih radova. U ovom izdanju prikazujemo većinu obećavajućih novih radova u psihologiji. Rezultat je sveobuhvatan i uzbudljiv pregled onog što je povijesno bilo najbolje u psihologiji i onog što je najbolje u novoj psihologiji.

Biologija, evolucija i kultura

U ovom izdanju Uvoda u psihologiju isprepliću se tri teme: biologija, evolucija i kultura. Iz ranijih smo izdanja zadržali naš naglasak na biološkim temeljima ponašanja, ali smo proširili prikaz biološki orijentiranih istraživanja na još nekoliko poglavlja. Opširnije smo prikazali i evolucijske perspektive u psihologiji. Tako smo, na primjer, dodali odjeljak o evolucijskoj psihologiji. Istaknuli smo evolucijsko značenje emocija, te uvrstili i tekst o evolucijskim teorijama ličnosti. Treći naglasak, koji se također provlači kroz cijelu knjigu, je na kulturi i različitostima.

Šifra artikla 4010-05682
Književni žanr Psihologija
Autor Edward E. Smith, Susan Nolen-Hoeksema, Barbara L. Frederickson, Geoffrey R. Loftus
Broj stranica 796
Uvez Tvrdi
Izdavač Naklada Slap
Godina izdanja 2007.

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se