Košarica 0
A bilo mi je…

A bilo mi je…

A bilo mi je... Svjetlane Gjoni, dobitnice V.B.Z.-ove nagrade za roman Nula Nemo, zbirka je uzbudljivih i intrigantno napisanih kratkih priča o 'malim' ljudima i 'malim' životima rasutim starim kontinentom, od Zagreba i Opatije do Beča i Moskve.
Slijedeći kronologiju jednog dužeg ljudskog života, A bilo mi je… iscrtava kompleksan mozaik likova koji se pojavljuju i nestaju, epizodisti su u jednim, a glavni junaci u drugim pričama. Od ranog puberteta, preko adolescencije i zrele dobi do pozne starosti, pred nama je plastičan prikaz jedne apstraktne a opet apsolutno prispodobive, svakidašnje egzistencije koja se doima univerzalnom i na trenutke gotovo bolno poznatom.

Likove pratimo jednako minuciozno i zavodljivo u sasvim nevažnim kao i u prijelomnim životnim događajima; s njima prolazimo popodnevne kave, kao i vjenčanja i sprovode.

Sve to ispričano je vještinom i sigurnošću koja garantira da ove priče nećete lako ispustiti, a krhka, šarena menažerija njihovih likova učas će vam se naći pod kožom.
Šifra artikla 4010-08868
Književni žanr Proza
Autor Svjetlana Gjoni
Broj stranica 188
Uvez Meki
Izdavač V.B.Z.
Godina izdanja 2014

Ocijeni i komentiraj proizvod

Samo registrirani korisnici mogu davati ocjene. Molimo, registrirajte se